III Cicle de Psicoanàlisi

Avui dia, la nostra societat del benestar està passant per una situació de crisi profunda sobre la seva pròpia identitat

Per tercer any consecutiu, en la segona etapa del cicle psicoanalític, es fa a la nostra ciutat de Mataró el “III cicle de psicoanàlisi avui”. La temàtica  PERSONA I SOCIETAT DEL BENESTAR.Les conferències es faran a la Sala d’actes de Caixa Laietana al carrer Santa Teresa, 61 a les 20h45m en els dies:• Dimarts 5 de febrer EL SUBJECTE EN LA SOCIETAT ACTUAL per Mercè Collell Badia, psicoanalista.• Dimarts, 19 de febrer PATOLOGIES DEL CONSUM per Horacio Dobry Jaimovich, psicoanalista. • Dimarts, 26 de febrer: IDENTITAT I EXCLUSIÓ: Noves subjectivitats per al segle XXI per Josep Montseny Bonifasi, psicoanalista.• El dimecres, dia 13 de febrer hi haurà un debat a TVM a les 22h30m on participaran: Ramon Bassas, Regina Bayo, Mercè Collell, Francesc Grané, Mercé Lasla i Josep Montseny.Avui dia, la nostra societat del benestar està passant per una situació de crisi profunda sobre la seva pròpia identitat. La persona o el subjecte humà està sent manipulat i a vegades alienat sense saber-ho ni adonar-se’n. Doncs bé, l’objectiu d’aquestes conferències és ajudar a comprendre aquesta situació des del posicionament psicoanalític i ser-ne conscients.La psicoanàlisi, a pesar dels detractors, –que sempre n’hi han hagut i n’hi ha- continua viva, avançant i aportant no únicament idees, sinó també solucions, camins de creixement així com ajut  mental.  La lluita contra el robotisme –actuar com a robots; de forma mecànica; creient-nos lliure en el pensar quan el que es fa és repetir el que diuen els altaveus, etc- que està impregnant la nostra cultura o la nostra globalització, és una lluita important per tal de viure amb els ulls ben oberts i sense por a tenir el propi pensamentAquest III cicle psicoanalític és un intent d’ajudar-nos a reflexionar..

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: