Somni, contes, llegendes...

Quan volem parlar de l’ésser humà en la seva globalitat, el llenguatge científic, sigui el que sigui, no és l’adequat

Aquest curs intentaré dedicar articles a explicar contes, somnis, llegendes que és la forma de comprendre molts dels aspectes psicològics, emocionals, sentiments, interiors i valors de la vida. Quan volem parlar de l’ésser humà en la seva globalitat o totalitat, el llenguatge científic, sigui el que sigui, no és l’adequat. No val. No serveix. Les ciències ens parlen d’uns aspectes concrets. Així tenim la medicina, com l’economia, àdhuc la psicologia acadèmica o científica. Quan més precís és el llenguatge, per exemple, el matemàtic, més lluny de la totalitat de l’ésser humà es troba. I a vegades es torna molt inhumà. Aleshores per explicar el cas concret i abraçar-lo en la seva totalitat cal recórrer a un altre llenguatge: el poètic, el metafòric, el conte, la llegenda, el somni.Aquests llenguatges entren a la nostra ment, al nostre interior. Són comprensibles.Per això, aquest curs, com deia al principi, ho faré a través de contes, llegendes de tota mena, així com també d’algun somni que són ben comprensibles sense cap mena d’esforç mental. També ajuden a la comprensió en profunditat les dites o refranys populars. Són píndoles o pastilles on es troba condensada l’experiència dels pobles al llarg de molts segles. És ben cert que molts d’aquests no s’entenen avui dia perquè pertanyen a èpoques que no vivim. ¿Creieu que un jove del Maresme pot comprendre ‘Aquest noi vol fer Pasqua abans de Rams’? Feu-ne la prova.Hem de tenir la nostra pròpia identitat. Dites i contes ens ajuden.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: