El diccionari dels somnis...

Una persona em preguntava si havia de fer cas dels diccionaris o llibres que tracten de somnis...

Una persona em preguntava si havia de fer cas dels diccionaris o llibres que tracten de somnis.Aquests llibres, partint dels més seriosos i científics, no s’han de prendre al peu de la lletra. Un criteri pràctic és “Els somnis no existeixen. Qui existeix és la persona que somia”. Dit d’una altra forma, els somnis tenen un significat propi per a cada persona. D’aquí la interpretació en el context de la vida externa i interior de la persona que somia. Els somnis són un llenguatge que poden dir alguna cosa si se saben llegir adequadament o interpretar-los correctament. Si no es fa així, vénen aleshores angoixes davant els insomnis o els malsons. És també cert que els somnis tenen una significació per a una cultura concreta.En molts somnis, surten símbols. Els símbols són culturals. I conèixer la significació ajuda a llegir-los millor.No tenen la farmàcia com a símbol la serp? Ara bé, la serp no és més que una serp. Un rèptil del grup dels ofidis. I res més. Però la serp pot tenir moltes significacions, les quals totes són culturals o construïdes pels homes per als homes. En quants somnis hi surt aquest animal! I quantes classes de serps hi ha per altra banda. Un diccionari de somnis posa més de quinze significacions d’aquest rèptil. Molt perillós com molt domesticable. Des de la serpent de cascavell a un serpent boa. Què pot significar? Cobdícia, dimoni, destrucció, discòrdia, energia, enveja, fertilitat, força, genital masculí, inconscient, dona falsa, odi, principi femení, sanació i molts d’altres. Aleshores, no puc agafar el diccionari i aplicar-lo sinó que s’ha d’escoltar un a si mateix o a la persona que té el somni. Per què? Perquè pot tenir una significació que no és al diccionari. Per tant, aprendre a escoltar el somnis amb els ulls i les orelles pot ser ben enriquidor per al coneixement propi personal.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: