Virtuts/Valors/Emocions (3/3)

Orientar a la persona en el coneixement de la intel·ligència emocional

Blocs, apunts psicologics-inteligencia emocionalCrec que és convenient indicar alguns llibres. En presentaré tres:
El primer, gran encert amb el títol, Intel·ligència Emocional, de Daniel Goleman (1993)


Aquest llibre ha estat un best-seller, però que és necessari completar amb La Pràctica De La Intel·ligència Emocional (1995) on defineix la IE com un procés de maduració i creixement.

El segon de Francesc Torralba Un Mar d'Emocions (2013) on parla de les diferents emocions de forma assequible, entenedora i en presenta moltes.

Un tercer d'Anselm Grün que es titula La Escuela De Las Emociones (2014), presentant-ne també un bon piló. Aquest llibre és per a persones creients. Fa servir molt la Bíblia, que és també un llibre que conté molts exemples psicològics.

No són llibres com un diccionari, sinó uns quaderns de bitàcola:
Orientar a la persona en el coneixement de la intel·ligència emocional, en el mar mogut de la comprensió dels sentiments i en l'escola l'aprenentatge dels afectes per a ser éssers humans que es relacionen amb respecte, dignitat, estima.

Cal recordar la imatge de l'auriga (ego) conduint el carruatge (corporalitat) amb les brides (els pensaments) portat per dos cavalls (emocions): un de blanc (positives o constructives) i l'altre negre (negatives o destructives). I tot el conjunt trepitjant el terra és el si-mateix/mateixitat: el Jo.

Quina força té l'auriga (l'ego, la personalitat) per domtar els cavalls i créixer interiorment?

Jaume Patuel i Puig

Pedapsicogog. Psicoanalista psicòleg-psicoterapeuta.
jpatuel@copc.cat

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: