La piràmide de Maslow (1/10) Psicologia humanista

Abraham Maslow, (1908-1970) va ser el fundador de la psicologia humanista

Blocs, apunts psicologics-la piramide de maslow
Hi ha un model de psicologia humanista que pot ajudar-nos a fer la nostra escala de valors i aprendre a pensar davant la realitat personal i social.


No oblidem una definició de l'ésser humà: TOT ÉSSER HUMÀ ÉS RELACIONAL. L'ésser humà és fruit de dos, creix en contacte amb l'altre i se socialitza amb la relació amb els altres. Camí a la democràcia.

Doncs bé, Abraham Maslow, (1908-1970) va ser el fundador de la tercera força psicològica: LA PSICOLOGIA HUMANISTA. És a dir, la psicologia no és només per a les persones amb dificultats de la seva personalitat o trastorns o alteracions emocionals i cognitives, sinó també per a les persones que volen créixer, madurar i trobar-se bé amb si mateixes. No totes les persones que van al psicòleg, psicoterapeuta o psicoanalista es troben en problemes greus, ans tot el contrari: Volen tenir un millor coneixement de si mateixes.

No és el mateix una persona amb problemes, la cosa més normal del món, i altra és la persona problemàtica. Crec que la frase: No vaig al psicòleg perquè no estic boig és una frase molt defensiva per tal d'evitar un millor coneixement propi. Conèixer-se a si mateix no és ni tan fàcil ni tan agradable. Tot ésser humà té la seva part fosca i per això no és un malalt. La democràcia està formada per ciutadans en procés maduratiu, amb seny, respectuoses amb la diferència. Una persona no neix madura, es fa al llarg de tota la seva vida.

Jaume Patuel i Puig

Pedapsicogog. Psicoanalista psicòleg-psicoterapeuta.
jpatuel@copc.cat

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: