Stop a l'epidèmia del TDAH (1/4)

Cert diagnòstic del TDA/H serveix de pretext per donar drogues a milions de nens al món

Blocs, apunts psicologics-epidemia del TDAH
A Paris, el 13 d'octubre d'aquest any, va haver-hi un esdeveniment per denunciar un cert diagnòstic del TDA/H que serveix de pretext per donar drogues a milions de nens al món.


Un important col·loqui entre professionals sobre la salut mental com psiquiatres, neurobiòlegs, sociòlegs, psicoanalistes, psicòlegs i també la presència de pares.
El TDA/H (trastorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat) ha esdevingut una epidèmia. El món de la denúncia es mou. ¿Quina lectura es pot fer que 25 alumnes d'una classe, 23 diagnosticats amb aquesta "malaltia"?

La crida a la participació a París va presentar aquestes idees: "L'epidèmia de TDA/H ha esdevingut un fet social destacat. És, doncs, important que les persones implicades per aquesta "epidèmia" busquin les raons i proposin solucions per aturar i alhora buscar pistes alternatives. En efecte les qüestions que aixequen, apunten al mateix temps cap a les orientacions psiquiàtriques i evolucions de la societat, i de forma particular el lloc que el nen o la nena ocupen a la societat".

La pregunta seria si amb el TDA/H no es vol entatxonar una barreja de dificultats de caire educatiu, social, pedagògic i àdhuc polític. El perill de constatar que pugui haver-hi barreja d'interessos econòmics i la imposició d'una sola visió sanitària o visions reduïdes. Tot està en plena investigació. Cal, per tant, ser prudents davant d'aquest "calaix de sastre".

Jaume Patuel i Puig

Pedapsicogog. Psicoanalista psicòleg-psicoterapeuta.
jpatuel@copc.cat

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: