Primer la Declaració de Renda

Després l’Impost de Societats

Blocs, des de la gestoria-gestoria luis-impost de societats

Quan la renda és obtinguda per persones físiques, l’impost directe que el sistema tributari espanyol estableix és l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF).


No obstant això, si qui manifesta la seva capacitat econòmica obtenint renda és una persona jurídica (societat, associació, fundació, etc.), o un ens sense personalitat jurídica que es consideri subjecte passiu (fons d’inversió, UTE., fons de pensions, etc.), l’obligació de contribuir es porta a efecte per mitjà de l’Impost de Societats.

En aquest sentit l’Impost de Societats constitueix un complement de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques en el marc d’un sistema tributari sobre la renda.

Així doncs, cal definir l’Impost de Societats com un tribut de caràcter directe i naturalesa personal que grava la renda de les societats i altres entitats jurídiques.

A diferència del que succeeix en altres figures tributàries, la declaració de l’Impost de Societats no té un termini de presentació únic per a tots els contribuents, sinó que cada subjecte passiu té el seu propi termini, en funció de la data en què conclogui el seu període impositiu. La presentació de la declaració haurà d’efectuar-se dins dels 25 dies naturals següents als sis mesos posteriors a la conclusió del període impositiu.

Per tant, com a regla general, quan es tracti de subjectes passius l’exercici econòmic dels quals finalitzi el 31 de desembre, el termini màxim de presentació de la declaració de l’Impost de Societats serà el 25 de juliol.

 

Gestoria Luis

GESTORIA LUIS va ser fundada l’any 1944 per Antonio Luis Moreno. Anys més tard, el 1979, amb la incorporació d'Antoni Luis Reverter es dóna un impuls definitiu al creixement del despatx i suposa l’inici de la gestoria actual. Avui, és la tercera generació qui està al capdavant.

Lloc Web: www.luis.cat

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: