Què és un organitzador professional?

Estrenem nou bloc sobre l'ordre de la mà d'Enjoy Order

Ordre

La figura de l’organitzador professional no està gens estesa en el nostre país i sembla que no pugui ser que hi hagi gent que es dediqui a organitzar i ordenar les cases i els espais dels altres. Però sí, això és el que fem: anem a casa dels nostres clients, veiem com està, escoltem el que ens expliquen sobre la gent que hi viu, les seves rutines diàries i els seus problemes amb l’ordre, per finalment buscar una estratègia per intentar solucionar-los i que no apareguin més, o almenys no immediatament.


Als Estats units fa anys que els 'profesional organizers' es dediquen a posar ordre i no m’estranya tenint en compte que és un dels països on hi ha major acumulació d’objectes a casa. Tal com va passar amb els personal trainers, els personal coaches i els personal shoppers, els organitzadors professionals acabaran imposant-se i la gent veurà amb normalitat que entrem a casa seva per ajudar-los amb l’ordre. No ens ha de fer vergonya que vegin el nostre desordre, ja que justament aquesta és la seva feina. Oi que no netegem la casa abans que vinguin a fer-ne la neteja? Doncs no passa res si un professional de l’orde veu casa nostra desordenada. Això ajuda a trobar el focus del problema, a saber com es viu en aquella casa i saber què es necessita per solucionar aquests problemes.

Necessitem ajuda per ordenar?

La falta de temps segurament també serà un dels principals motius pels quals aquesta professió anirà guanyant terreny: ens agrada tenir les coses ben posades però el dia a dia se’ns menja i aquestes coses, que no són prioritàries, acaben relegades a un segon terme fins que arriba el dia que notem que se’ns ha escapat de les mans. Llavors és quan necessitarem l’ajuda d’aquest professional.

Però atenció! No em canso de dir que miracles no en fem i que a les cases no hi ha un problema d’espai sinó un problema d’acumulació. Per això no podem treballar sols, necessitem l’ajuda dels propietaris per tal que decideixin quins són els objectes que els fan feliços i amb els que es volen quedar. Aquests són els que després els organitzadors posem en ordre i expliquem com guardar perquè no es tornin a desendreçar. Val la pena intentar-ho. Us asseguro que l’esforç us compensarà quan us veieu rodejats només de les coses que realment us agraden. A partir d’aquí és quan començareu a relaxar-vos i a trobar-vos de nou a gust a casa vostra.

Àmmia Serra | Enjoy Order

Enjoy Order neix per ajudar a persones o empreses que no tenen temps o no saben com organitzar les seves coses. Àmmia Serra és membre de l'AOPE, Asociación de Organizadores Profesionales de España.
e-mail: enjoyorder2017@gmail.com

Lloc Web: www.enjoyorder.net/