Imprimir aquesta pàgina

L’ordre digital (part 1)

Quantes vegades ens hem trobat que volem recuperar una foto o un document a l’ordinador o al mòbil, per exemple, i no hi ha hagut manera de trobar-lo?

Blocs, disfrutant de l'ordre-ordre digital

Avui en dia s’ha posat molt de moda parlar de l’ordre però moltes vegades ens limitem a parlar de l’ordre a casa, als armaris i com a molt, alguns parlen de l’ordre als llocs de treball.


Però hi ha un altre tipus d’ordre que també caldria tenir en compte i que sempre passa desapercebut: l’ordre digital.

Quantes vegades ens hem trobat que volem recuperar una foto o un document a l’ordinador o al mòbil, per exemple, i no hi ha hagut manera de trobar-lo? Pitjor encara quan el document és de la feina i ens el demanen amb urgència!!

En les properes entrades al blog us faré unes quantes suggerències per guardar correctament aquests documents i solucionar el problema.

En els ordinadors és tant senzill com crear carpetes, una per cada tipus de document que hagis de guardar. Si tens un lloc concret on guardar cada cosa, quan l’hagis de recuperar sabràs fàcilment on és. Alguns exemples de les carpetes més comuns a tenir poden ser:

  • Fotos: dins de la carpeta crea tantes subcarpetes com temes de les fotos que hem de guardar (vacances, aniversaris, sortides amb amics,...). Jo sempre intento posar-hi una data, esborrar les que hagin quedat malament o les repetides i descarregar les fotos periòdicament, sinó, el dia que ens decidim a fer-ho, en tenim tantes de cop que ho acabem deixant tot barrejat.
  • Documentació: aquí guardo escanejada la documentació dels membres de la família (DNI, passaports, targetes sanitàries, carnets de vacunacions,...). Així, cada vegada que he de fer una inscripció a un campus, curs o colònies, ho recupero fàcilment i vaig més ràpid.
  • Escola: per posar les coses relacionades amb l’escola dels nens: pagaments d’excursions, calendari, articles de la web de l’escola,... Faig una carpeta per nen i curs escolar i allà vaig arxivant el que més m’interessa o el que sé que necessitaré consultar al llarg del curs.
  • Entrades: si ets dels que els agrada anar al teatre o a concerts, aquesta és ideal, sobretot per quan compres entrades amb molta anticipació. Les guardes aquí i quan arriba el gran dia saps perfectament on tens l’entrada i no et poses nerviós buscant-la.

I així podria anar dient sense acabar. Creeu tantes carpetes com vulgueu/necessiteu: música, llibres, vídeos,....el que sigui!

Evidentment, això és completament aplicable als ordinadors de la feina. Per aquest cas les carpetes que es poden crear són les de factures, clients, informes, albarans, mails,...Sempre recomano que dins de cada carpeta separem per anys. D’aquesta manera quan us demanin un albarà de l’any X, us serà molt fàcil recuperar-lo al moment.

 

Àmmia Serra | Enjoy Order

Enjoy Order neix per ajudar a persones o empreses que no tenen temps o no saben com organitzar les seves coses. Àmmia Serra és membre de l'AOPE, Asociación de Organizadores Profesionales de España.
e-mail: enjoyorder2017@gmail.com

Lloc Web: www.enjoyorder.net/