L’ordre digital (part 3)

I acabarem aquesta sèrie d’entrades al bloc sobre l’ordre digital, parlant dels mòbils.

Blocs, disfrutant de l'ordre-ordre digital 3
En aquest cas hi ha dues coses que crec que són imprescindibles tenir ordenades per ser més eficients: els documents multimèdia (fotos, música i vídeos principalment) i les aplicacions.


En tots dos casos, i al igual que en els ordinadors i els correus electrònics, el millor és fer carpetes. Com ho fem en els mòbils?:

  • Fotos: seguirem el mateix criteri que l’utilitzat en l’ordinador. Farem carpetes pels diferents esdeveniments en els que fem fotos: trobades a la platja, sortides amb els amics, festes d’aniversari, vacances, etc. Si ho fem així, a part de que serà ràpid trobar-les també serà més fàcil passar-les a l’ordinador ja que ja les tindrem agrupades en carpetes. Per fotos esporàdiques no cal fer-los una carpeta per elles soles. Farem una carpeta de “Varis” i les podrem tenir totes allà agrupades.
    La última que m’he creat és la de “Coses per guardar” on hi vaig posant fotos o documents que em passen que necessito guardar per consultes (circulars de reunions de l’escola, convocatòries a reunions, horaris de l’acadèmia d’anglès, fotos que faig de tapes de llibres que vull llegir, etc...)
  • Música: fàcil. La guardarem o per tipus de música, o per autor o per temàtica (si és que tenim diferents playlists creades per festes, per anar a corre, per relaxar-se,...).
  • Vídeos: igual que les fotos. Per temàtiques.
  • Aplicacions: tot i que quan estrenem el mòbil les seves pantalles estan pràcticament buides i sabem perfectament on trobar les poques aplicacions que hi ha instal·lades, de mica en mica n’anem descarregant més i al final perdem molt de temps buscant aquella app concreta que volem en cada moment. En aquest cas també podem agrupar-les per categories: correus electrònics (si en tenim de particulars i de la feina), informació (si tenim apps de ràdios, diaris o televisions), fotos (per les relacionades amb l’edició de fotografies, galeria, etc..) i anar fent. Tantes com diferents tipus d’aplicacions puguem arribar a tenir.

I com sempre us dic, si alguna cosa no cal guardar-la, esborreu-la. I en el cas del mòbil encara amb més raó, sinó us quedarà col·lapsat de fotos, vídeo, àudios i altres mils de coses que s’envien avui en dia (principalment via whatsapp) i que no serveixen per res.

No patiu més buscant arxius i documents perduts!! Apliqueu aquests consells i ja veureu com tenir els vostres dispositius digitals ordenats us facilita molt la vida!!

Àmmia Serra | Enjoy Order

Enjoy Order neix per ajudar a persones o empreses que no tenen temps o no saben com organitzar les seves coses. Àmmia Serra és membre de l'AOPE, Asociación de Organizadores Profesionales de España.
e-mail: enjoyorder2017@gmail.com

Lloc Web: www.enjoyorder.net/

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: