Organitza’t el dia!

Cal planificar les feines o coses que hagis de fer per ordre d'importància

Blocs, enjoy ordre-organitza´t el diaSi la setmana passada et proposava mesures per poder organitzar-te millor els matins, aquesta setmana les propostes són per organitzar-te millor durant el dia.


Tant si treballes a casa com fora, hi ha un seguit de coses que pots fer per evitar perdre el temps i poder acabar les coses a temps. Mira:

 • És molt útil organitzar-te la setmana amb un planificador setmanal. En ell pots repartir les diferents feines o els esdeveniments que tinguis planejats (reunió, dinar, sortida, visita,...) per tal que les coses que et vagin sorgint en el dia a dia les puguis repartir sense que t’afectin o se solapin amb les que ja tens planificades.
   
 • Quan comencis a treballar fes un llistat de tot el que hagis de fer aquell dia. Posa primer les coses urgents, és a dir: les que tenen una data límit d’entrega. Entre les urgents, classifica-les en funció de la proximitat a la data límit. Després de les urgents, cal fer les importants. Aquestes seran més o menys importants en funció de les conseqüències que suposin. Finalment aniran les feines no urgents i no tan importants.
   
 • A part de fer la llista amb les tasques, és important repartir el temps que dedicaràs a cada una d’elles per no entretenir-te més del compte.
   
 • Contestar els correus electrònics i actualitzar les xarxes socials és un consumidor de temps bestial!. Destina una part del teu temps a fer-ho, però un temps limitat. Un cop ho hagis fet, apaga-ho tot i concentra’t en les tasques del teu llistat. Les interrupcions constants dels mails, missatges o avisos de les xarxes, fan que cada vegada que hagis de reprendre la feina, triguis un temps a recuperar el fil del què estaves fent per poder continuar-ho.
   
 • Tingues la taula ordenada i amb el mínim de coses que necessitis. La resta les pots guardar en calaixos o llençar si són coses que ja no utilitzes o documents que ja no són vigents. Qualsevol cosa que hi tinguis pot ser una distracció.
   
 • Els documents, tant els digitals com els físics, han d’estar arxivats de manera eficient. És a dir, d’una manera que et sigui molt fàcil recuperar-los cada vegada que els necessitis. Crea diferents carpetes per a cada una de les categories de documents que utilitzis (albarans, factures, mails, dossiers, presentacions) i fins i tot, ho pots anar classificant en subcarpetes per any.

També ho pots fer així amb les fotos o vídeos que tinguis a la feina o a casa.

 • Reserva els últims minuts de la jornada laboral a planificar la feina de l’endemà en funció de com t’hagi anat el dia i de si has acabat les tasques que tenies pendents.

Organitza’t el dia de manera eficient i veuràs com de cop, et sembla que tens molt més temps per fer les coses.

Àmmia Serra | Enjoy Order

Enjoy Order neix per ajudar a persones o empreses que no tenen temps o no saben com organitzar les seves coses. Àmmia Serra és membre de l'AOPE, Asociación de Organizadores Profesionales de España.
e-mail: enjoyorder2017@gmail.com

Lloc Web: www.enjoyorder.net/

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: