... Marta Duran

Presenta l’exposició 'A cel obert', a la galeria Comas de Barcelona, del 10 de febrer al 4 de març

Blocs, parlem de - marta duran

La coneguda galeria Comas de Barcelona presenta, del 10 de febrer al 4 de març de 2015, l’exposició A cel obert, de l’artista mataronina Marta Duran.


De la Marta Duran s’han dit moltes coses i totes elles positives com a artista. Un cop va agafar el vagó de l’art, s’hi ha trobat còmode, però a més n’ha fet gaudir als seus passatgers que incondicionalment segueixen la seva obra.

En un espai on ha esdevingut i és una de les artistes convidades, any rere any, la Marta presenta olis que tenen com a protagonista el celatge. La virtut de les seves composicions rau en la llum i el color.

Dir que domina la paleta cromàtica no és fer justícia a les seves creacions, si hi afegim la força lumínica i la passió que sent per la natura ens apropem a una manera de fer plena de sensibilitat, on brollen emocions i sentiments.

Em remeto al Locus amoenus llatí com a lloc idíl·lic, bell, agradable, proper al plaer, al gaudi. L’obra de la Marta Duran contempla paradisos fora dels límits de la ciutat. No cal somiar-los perquè la nostra artista ens els presenta gentilment.

El do de la Marta és que no ha tocat sostre. No hi ha més secret que el treball, l’experimentació, la creativitat, per veure una evolució constant, sense límits i sotracs. Hi ha un contracte de fidelitat entre artista i espectador que aquest segon agraeix... 

Àlvar Sàez

Doctor, Historiador de l'Art i Gestor Cultural.