Imprimir aquesta pàgina

L'atur baixa al juny en la línia dels darrers anys

El descens en 230 persones rebaixa la taxa al 17.9 per cent

Maresme 2014/2014, Atur 1

El juny és un mes benèvol amb l'ocupació, per l'inici de la temporada d'estiu que fomenta molt els treballs temporals. En aquesta línia, Mataró va tancar el sisè parcial de l'any amb 230 persones menys a l'atur segons les dades avançades per l'Observatori del Mercat de Treball que facilita l'Ajuntament. Els últims vuit anys s'han registrat descensos de l'atur en la mateixa línia i cal remuntar-se al 2008, en plena eclosió de l'inici de la crisi, per trobar un juny que no suposés creació d'ocupació a la capital del Maresme. Amb el darrer registre, la taxa d'atur baixa al 17,9 per cent i eleva la variació interanual relativa amb una rebaixa de fins al 12 per cent.

El total de desocupats registrats a Mataró, a finals de mes, s'ha elevat fins a les 10.601 persones. El descens de l'atur a la capital, però, ha estat menys fort que en dos àmbits encara més avesats al turisme com el maresmenc –que assoleix un descens del 4,24 per cent– o a nivell de tot Catalunya, amb una baixada del 4,28 per cent.

La taxa d'atur mataronina s'iguala, pràcticament, a la de tot l'Estat espanyol i segueix sent la més alta de totes les ciutats de més de 50.000 habitants pel que fa a Catalunya.