Mataró baixa de la barrera dels 10.000 aturats per primer cop en 8 anys

Descens importat del nombre de desocupats a l’abril, en la línia general del país

  • Redacció
  • Dimecres, 10 Maig 2017 00:05

Obres Maresme

Mataró ha baixat del topall dels 10.000 aturats per primer cop en molts anys. Concretament, la ciutat situava índexs de desocupats per sobre d’aquesta xifra des del febrer del 2009. El mes d’abril del 2017 ha estat, però, tremendament benèvol en termes d’ocupació i a nivell local ha suposat que 407 persones hagin trobat feina. Així, segons les dades de l’Observatori del Mercat de Treball de Mataró al tancar el quart mes de l’any el total de mataronins sense feina són 9.945, situant la taxa en un 16,43 per cent. La variació interanual –la diferència amb fa un any sencer– segueix remarcant la tendència a la baixa de l’atur mataroní amb una baixada relativa de l’11,49 per cent. Hi ha ara 1.291 aturats menys que a finals d’abril de l’any passat.

El mes d’abril ha estat el millor, en termes macro-econòmics dels darrers anys si bé ja el 2015 i 2016 van tenir abrils de poderoses baixades de desocupats, amb 398 i 365 persones respectivament. Si ens n’anem fins tres anys enrere, l’abril del 2014, Mataró tenia fins a 4.000 aturats més que no pas ara.

La taxa mataronina segueix sent singularment alta en comparació amb la catalana, del 12,18 per cent si bé millora l’índex espanyol que se situa al 16,81 per cent.

Bo i les bones notícies, Mataró està lluny de deixar de ser la ciutat de més de 50.000 habitants amb més aturats.

També a nivell comarcal

El Maresme ha registrat un important descens de l'atur durant el mes d'abril. Les dades oficials comptabilitzen 1.413 persones menys com a demandants de feina. Segons l'informe elaborat per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, el sector serveis és el que ha tingut un impacte més positiu, però la disminució de l'atur també s'ha notat a l'agricultura, la indústria i la construcció. Només en 5 dels 30 municipis de la comarca s'han comptabilitzat petits increments de les llistes de persones en situació d'atur. El Maresme ha tancat el mes d'abril amb 27.128 persones aturades, la xifra més baixa dels darrers 8 anys. Percentualment, el descens de la desocupació ha representat una baixada del 5,74% respecte al mes anterior i del 12,50% en la comparativa interanual.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: