Imprimir aquesta pàgina

Puja la producció industrial a Catalunya

L'increment en territori català és del 7,8%, mentre que al conjunt de l'Estat és del 6,9%

Ciutat 2017, produccio industrial catalunyaLa producció industrial va augmentar a Catalunya un 7,8% a l'octubre, 9 dècimes per sobre del que ho va fer al conjunt d'Espanya (6,9%), tal com indiquen les dades publicades aquest dimarts per l'institut espanyol d'estadística (INE). La dada contrasta amb la de l'octubre del 2016, quan la producció industrial va caure un 0,9% a Catalunya i un 2,3% a tot l'estat espanyol. Al setembre del 2017, l'increment va ser del 0,2% tant per a Catalunya com a Espanya.
En el que portem d'any, a Catalunya la producció industrial ha pujat un 3,4%, també per sobre del que ho ha fet al conjunt de l'Estat, un 2,3%.

La producció que més va créixer a l'octubre a Catalunya va ser la de béns de consum duradors, un 28,7% interanual, seguida dels béns d'equip (+11%), els béns intermitjos (10,2%) i els béns de consum no duradors (6,3%). La producció d'energia va ser l'única que va decréixer, un 0,9%.

Catalunya és la setena comunitat on més va créixer la producció industrial a l'octubre, en un rànquing encapçalat per Múrcia (+23%) i seguit per Astúries (17,7%), Castella-La Manxa (10,5%), País Basc (9,3%), Cantàbria (8,1%) i Andalusia (8%). Totes les autonomies tenen taxes positives excepte Castella i Lleó (-1,8%).

Millor que al setembre
A Espanya, la taxa anual de l'índex de producció industrial es va situar en el 4,1% a l'octubre en la sèrie corregida d'efectes estacionals i de calendari. Aquesta dada és 7 dècimes superior a la registrada al setembre.