L'atur és cada cop més femení

Més de la meitat de les persones aturades al Maresme són dones

Ciutat 2017/2018, atur

L'atur masculí i el femení van a diferents velocitats al Maresme i durant els darrers 12 mesos s'ha intensificat la feminització de la desocupació a la comarca. Mentre el desembre de 2017, el percentatge de dones demandants de feina representava el 56,09% del total d'inscripcions al SOC, aquest 2018 s'ha elevat al 57,25%. De les 25.262 persones que, oficialment, consten com a aturades, 14.464 són dones, una xifra que en valors interanuals ha disminuit un 4,81% davant del descens del 9,22% registrat entre el col·lectiu masculí.

Tot i el balanç anual, el comportament dels dos sexes durant el mes de desembre es va capgirar i mentre l'atur femení va baixar l'1,53% la reducció de l'atur del masculí va ser inferior (el 0,90%). La disminució de la desocupació masculina es va veure alterada per un important increment (2,94%) a la construcció. De fet, aquest és l'únic sector econòmic que va registrar un increment de l'atur durant el passat mes de desembre. L'agricultura va comptabilitzar un descens del 4,64%; els serveis de l'1.64% i la indústria del 0,84%. La xifra de persones desocupades dins el col·lectiu SOA (sense ocupació anterior) també va registrar una disminució de l'1,50%.

Tot i que la mitjana comarcal és positiva tant en termes interanuals com en la comparativa mensual, no tots els municipis han tingut el mateix comportament. 

Any de reducció d'atur a la comarca

L'any 2018 ha tancat al Maresme amb una reducció de l'atur en relació al mes passat (-1,26%) després de 4 mesos seguits amb increments. També l'ha tancat amb un descens en termes inrteranuals (6,75%) el qual s'ha donat al llarg de tot l'any. La taxa d'atur registral provisional ha estat del 12,17%. Aquests descensos s'han reflectit tant entre el col·lectiu d'homes com de dones.

L'atur registrat ha baixat també pel conjunt de la província de Barcelona i de Catalunya, tant en termes intermensuals com interanuals. En aquests dos àmbits la taxa segueix per sota de la del Maresme.

El cas de Mataró
Mataró tanca 2018 amb 8.664 persones a l'atur, 130 menys que al final de novembre i 934 menys que a finals de desembre de 2017. A nivell interanual el descens és del 9,73 per cent i la taxa queda fixada en un 14 per cent.


 

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: