La Generalitat cedeix a Mataró el tram de l'N-II que passa pel municipi

El Govern hi ha destinat 850.000 euros per fer-hi millores mentre David Bote ha destacat que el traspàs servirà per "rellançar el potencial del front marítim de la ciutat"

  • ACN // Fotos: Ajuntament de Mataró
  • Dilluns, 01 Juliol 2019 08:35

Signatura NII

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i l'alcalde de Mataró, David Bote, van signar el passat divendres el conveni de cessió del tram de 3,66 quilòmetres de l'N-II que passa per la capital del Maresme. El canvi de titularitat de la via ve acompanyat d'una partida econòmica de poc més de 850.000 euros per fer-hi millores.

Així, el conveni de cessió, que es farà en dues fases, preveu executar obres de millora per integrar la via a la trama urbana i fer "que s'assembli més a un carrer que no pas a una carretera", com ha destacat l'alcalde de Mataró. 

Primera part de cessió

Bote ha assenyalat que la primera part de la cessió, la que compren el tram entre la riera d'Argentona i el pas del Cargol, "és absolutament estratègica" perquè servirà per "endreçar, rellançar i potenciar" el front marítim de la capital del Maresme entre el TecnoCampus i l'estació de tren. Al seu torn, Damià Calvet ha destacat que la cessió "és una gran aposta" de les dues administracions per "pacificar i integrar" una via per la que cada dia hi passen 30.000 vehicles.

Tram NII

En la primera part de la cessió, la que s'ha fet efectiva avui mateix amb la signatura del conveni, la Generalitat transferirà a l'Ajuntament de Mataró una partida de 240.000 euros per transformar i adequar el tram comprés entre la riera d'Argentona i el pas del Cargol. En aquest sector les actuacions contemplades són millores en l'enllumenat, l'asfalt i la senyalització.

Bote ha assenyalat que la integració de l'N-II a la trama urbana, junt amb el desenvolupament del sector Iveco-Pegaso, "és una gran notícia" perquè ajudarà a seguir avançant en un nou model econòmic per la ciutat de Mataró que passi en bona part pel turisme.

Segon tram

El següent tram de la via que es cedirà a l'Ajuntament és el comprés entre el Cargol i la riera de Sant Simó. Concretament, es transferirà quan la Generalitat finalitzi la construcció d'una rotonda prevista a la zona de Sant Simó. Aquesta actuació, que té un cost aproximat d'uns 565.000 euros, s'executarà en el termini màxim de dos anys a comptar des d'avui.

Per últim, el conveni també preveu que el Departament de Territori redacti, en coordinació amb els equips tècnics municipals, el projecte constructiu d'una segona rotonda a l'alçada del Cargol. Un cop redactat el projecte, que tindrà un cost de 50.000 euros, la Generalitat el lliurarà al consistori perquè decideixi sobre la seva tramitació, aprovació i execució.

Calvet ha posat en valor que la cessió de carretera ve acompanyada d'una partida suficient per actuar-hi. "En cas contrari hauríem fet un mal favor a l'Ajuntament de Mataró", ha afegit.

Tot i que no han avançat detalls sobre la qüestió, tant Bote com Calvet han reconegut que la conversió de l'N-II en una carrer més de la ciutat comportarà una reducció de carrils en una via per on a dia d'avui passen uns 30.000 vehicles. Una reducció, han afegit, que es compensarà, per exemple, amb les obres de millora de la connexió amb l'enllaç de Mataró Oest de la C-32 que s'inaugurarà en breu i que farà més fluida la circulació a la perifèria del municipi. 

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: