El Tecnocampus estrena nou edifici universitari dedicat a l’àmbit de la salut

Un nou espai de 2.000 metres quadrats situat a El Rengle es destinarà a la docència primer i incorporarà després empreses del sector

  • Redacció
  • Dimarts, 18 Octubre 2016 11:11

Tecnocampus_nou edifici

En només sis anys, el Tecnocampus ha vist com les seves instal·lacions se li quedaven petites després de doblar el nombre d’alumnes matriculats i de tenir unes perspectives de creixement positives.

Resultat d’això és, entre altres, la inauguració, aquesta setmana, del sisè edifici del parc tecnològic situat a El Rengle, un nou espai que es dedicarà en una primera fase a la docència i que en fases posteriors acollirà empreses de l’àmbit de la salut.

Són ni més ni menys que 2.000 metres quadrats que incorporen aules, gimnasos i laboratoris. El nou edifici donarà servei a l’Escola Superior de Ciències de la Salut, un dels tres centres universitaris del Tecnocampus, que actualment ofereix els graus d’Infermeria, Fisioteràpia –que s’inicia aquest curs- i Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, així com postgraus i màsters.

Les instal·lacions han tingut un cost de prop d’un milió i mig d’euros, xifra que ha finançat íntegrament la Fundació Tecnocampus.

Ciutat 2013, Ciutat 2013, Rengle

“Mataró, ciutat universitària”

En la inauguració hi van participar unes 150 persones, entre les que hi va assistir l’alcalde de Mataró, David Bote, acompanyat del conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, entre altres autoritats.

El conseller va assegurar que el TecnoCampus és un cas d'èxit i forma part de la idea d'universitat amb presència territorial que el Govern impulsa. "Mataró forma part d'aquesta realitat de les ciutats universitàries, i ha de seguir apostant per l'excel·lència i la connexió amb la societat", va apuntar Baiget.

L'alcalde, David Bote, va remarcar que "el TecnoCampus marca el camí a seguir per a la ciutat", i va afegir que "Mataró no fallarà: seguirem apostant pel TecnoCampus, per la innovació, l’emprenedoria, i el coneixement". Bote va insistir en l'encert que va tenir l'Ajuntament els anys de la crisi, quan va mantenir l'aposta pel TecnoCampus i en va culminar la construcció.

El TCM ja té el doble d’estudiants que el 2010

Des de l’any 2010, el nombre d’estudiants que cursen estudis de grau i de postgrau al TecnoCampus s’ha multiplicat per dos. Concretament, el curs 2011-2012 hi havia 1.471 estudiants matriculats. El curs passat, la xifra va arribar als 2.915 estudiants, i es calcula que aquest curs que acaba de començar se superaran els 3.000 estudiants. En aquest període s’han desplegat graus, postgraus i màsters universitaris en els àmbits de la logística, el màrqueting, els videojocs, la infermeria, les ciències de l’activitat física i l’esport o la fisioteràpia. Són noves titulacions que s’han afegit a les que s’imparteixen des de fa més de tres dècades a Mataró –com les enginyeries o l’administració d’empreses-, i que han consolidat el projecte universitari.