Aquí hi anirà el nou Institut Les Cinc Sénies

Entrarà en funcionament en barracons aquest setembre amb un "projecte innovador" i la futura obra no té calendari definit

 • Cugat Comas
 • Dilluns, 06 Març 2017 18:09

Solar La Fibra

Mataró tindrà un nou institut el curs que ve. El setembre començaran les classes de l'IES Les Cinc Sénies que és com es dirà aquest nou centre, acordat de 'sotto voce' entre Ajuntament i Departament i fet públic dilluns, davant la seu dels Serveis Territorials. S'ubicarà a la finca de la ronda de Rafael Estrany, en part dels 14.000 metres quadrats de solar que hi ha i, òbviament, operarà en mòduls prefabricats durant els seus primers cursos. Fa 35 anys que la ciutat no estrena cap institut i aquest tindrà una oferta de tres línies.

El nou centre escolar era fruit de negociacions entre Ajuntament i Departament des de feia temps, però no s'havia fet públic, de la mateixa manera que sí que es va fer amb els instituts-escola. La directora dels Serveis Territorials Carmina Pinya i el regidor d'Educació Miquel Àngel Vadell han comparegut somrients amb la notícia sorpresa. No té cap relació aquest nou centre amb el projecte de centres que cobreixin dels 3 als 16 anys. Ajuntament i Serveis Territorials es donen un any per negociar la implementació d'aquesta nova figura de cara al curs 2018-2019. El setembre que ve, però, la novetat es dirà Institut Les Cinc Sénies.

Pinya i Vadell

Sense calendari per a l'edifici

L'Institut Les Cinc Sénies serà una de les opcions que les famílies podran escollir quan el dia 23 comenci la preinscripció a primer d'ESO. Començarà a operar amb tres mòduls prefabricats, que s'ampliaran segons necessitat en espera que es faci l'edifici de nova planta, en el mateix solar. No hi ha cap calendari definit sobre quan podria estar enllestit el projecte, ni molt menys quan podrien ser les obres. La petició s'ha fet aquest mes de febrer. El nou centre ha de servir, segons Pinya "per desmassificar instituts, és un centre necessari segons la planificació escolar i ajudarà a esponjar instituts de cara a les necessitats que tindrem a mitjà termini en escolarització postobligatòria".

Un institut-comunitat d'aprenentatge?
Encara no està definit el projecte educatiu d'aquest nou institut, tot i que la directora dels Serveis Territorials ha assegurat que "serà un projecte que moltes famílies estan buscant, més interdisciplinar, en la línia dels centres que són comunitat d'aprenentatge". Això obre la porta, doncs, a un institut en la línia d'aquest tipus d'escoles. La intenció és comunicar exactament aquest projecte en els pròxims dies, però la mateixa Pinya ha assegurat que serà un centre que "treballarà per projectes, amb conceptes com innovació, plurilingüisme, equitat, treball per la diversitat".

El regidor d'educació de Mataró Miquel Àngel Vadell s'ha mostrat "molt content" per l'anunci d'aquest nou institut i ha recordat que la creació del mateix "era un dels punts que contenia el document de planificació escolar amb el que s'ha implicat tanta gent, des dels grups polítics a la comunitat educativa". Vadell assegura que les noves places de secundària que tindrà Les Cinc Sénies permetran repartir millor els més de 500 alumnes de sisè de Primària d'aquest curs a la zona est de la ciutat, ja que incrementa les 270 places de primer d'ESO que hi havia sense el nou centre.

16 comentaris

 • Mare germanes Bertomeu Divendres, 10 Març 2017 10:10

  És una pena que es digui que no hi han places a P3 quan a l'escola petita de germanes Bertomeu no omplen. És la que té més tant per cent d immigració, m atreviria a dir que cap al 90%. I contemplen la possibilitat d obrir dues línees a l Angeleta Ferrer. Si trobem acceptable aquest tant per cent. Aquest nous catalans no s integraran mai. És continuarà desfavorit el barri. Espero que amb el nou institut no la caguin.

  1 0
  Informe
 • CARMEN Dijous, 09 Març 2017 20:56

  Miren, ustedes, algunos, vayan atacando a la asociacion de vecinos o a alguna persona de ella, pero si esa gente nunca se hubieran quejado por nada ahora no tendriamos en el barrio la nueva avenida América, la reforma de la Avda Perú, las mujeres del barrio no mejorarian su situacion ni aprenderian.
  Yo solamente veo un grupo de gente voluntaria, no solo una persona, que han ocupado un CAP para luchar por una sanidad mejor para todos, entre otras más cosas.
  De esa señora que hablan solo puedo decir cosas positibas: cuando yo era una cria la veia montando escuelas improvisadas en la calle porque no había ninguna en el barrio.
  Vamos que si no hubiesen habido quejas aún estaríamos sin semáforos y sin agua corriente en Rocafonda.
  Menos criticar y más construir. Aporta o aparta.

  2 2
  Informe
 • Susana Saguillo Dimecres, 08 Març 2017 13:49

  Podrían haber utilizado las instalaciones vacías que tiene el colegio Antonio Machado, que en su día albergó a Marta Mata, que tantas familias luchamos por eso, el dinero ahí invertido en los módulos hubiese sido el mismo para adecuar las aulas de A.M. ya que era el principal problema que el ayuntamiento decía y rechazaba nuestra solicitud. Pues este colegio es pionero en este tipo de enseñanza al igual que este instituto que van a hacer y era la única manera de demostrar que este método funciona o no.

  1 5
  Informe
 • Marti Dimecres, 08 Març 2017 12:51

  Bravo per tots aquells que parlen des de la ignorància, per boca de la Sra Majó i per boca d'altres partits d'oposició que s'han de guanyar el sou amb les seves patranyes. No en teniu ni idea. Un zero també per vostè, sr "informe", que més a dalt es creu amb la potestad de puntuar al senyor Vadell. Per sort, sempre sou els mateixos, i aqui ens coneixem tots. Els que segregueu el barri sou en definitiva tots aquells que parleu com parleu, del vostre barri. Classistes per dintre però per la boca han de sortir paraules com les seves... Barracons? Millor dit mòduls, fins que pugui ser d'una altra manera. Existeixen escoles modul.lars bastant però bastant millors que d'altres fetes amb ciment i totxo. A tots els que parleu, ens veiem dissabte pico i pala i comencem?? Vinga va, deixeu treballar amb ganes a la gent que en té ganes, no als que parleu perque veieu perillar el vostre seient, el vostre còmode seient. Si us plau, una mica més de serietat, i no actueu com a ovelletes a qui guia sempre el mateix pastor.

  11 3 Aquest comentari ha estat reportat a la redacció i serà revisat.
  Informe
 • Ni si ni no Dimecres, 08 Març 2017 11:22

  Em sembla bastant incorrecte fer aquest pacte d'amagat i que no es sapigui fins quans els barracons.

  Sobre el tema de la inmigració voldría remarcar que nosaltres també en som culpables de que es formin els guetos per no apuntar als nostres fills en les escoles de més inmigració per por a que es barregin amb ells.

  7 5
  Informe
 • mar Dimecres, 08 Març 2017 10:38

  Diu l'alcalde (que ha celebrat la notícia!) que vetllaran per tal que els barracons no s'allarguin en el temps... Com vetllin igual que han fet durant tots aquests anys en els que no han donat un pas per sol.lucionar el tema... Apaga i vámonos! a sobre s'estan felicitant a ells mateixos! una pena de gestió, pèssima i a correcuita.
  Animo al Tot Mataró a anar a l'escola Angela Bransuela, Vistalegre i Rocafonda a investigar sobre el tema

  3 8
  Informe
 • Curiós Dimarts, 07 Març 2017 23:58

  Algunes preguntes...

  Es poden considerar uns quants barracons un institut?

  Si no es diuen terminis des del minut 0 i les obres sempre van amb retard, es construirà quan baixi el pic demogràfic?

  Si hi ha poca demanda en edats de primària i moltes escoles a Rocafonda, no seria millor fer algun Institut Escola?

  Per què el senyor regidor es passa les opinions de les comunitats educatives i de l'Associació de Veïns per l'arc de triomf?

  Si la gran majoria de famílies no volen que els seus fills estudiïn a Pla d'en Boet o Thos i Codina, per què haurien de voler que ho fessin a uns barracons al barri amb més immigració de Mataró? o potser és això el que es busca? que sigui l'institut dels negrets i els morets i no treguin als nadius places a instituts més cobejats? És això senyor Vadell?

  5 12 Aquest comentari ha estat reportat a la redacció i serà revisat.
  Informe
 • Un de Rocafonda Dimarts, 07 Març 2017 23:49

  Algunes preguntes...

  Es pot considerar uns quants barracons un institut?

  Si d'entrada ja es diu que no se sap quan es podrà construir i les obres tendeixen a endarrerir-se, es construirà quan baixi el pic demogràfic?

  Si hi ha baix pic demogràfic en edat de primària i moltes escoles a Rocafonda, no seria més sensat convertir una d'elles en Institut-Escola?

  Per què el senyor regidor es passa totes les consideracions provinents dels claustres escolars per l'arc de triomf?

  Si la gran majoria de famílies posen com a última opció instituts com Pla d'en Boet, hi ha una esperança que algú se senti atret en anar a uns barracons al barri amb més immigració de tot Mataró? O potser això és el que es busca? que els negrets i els morets estiguin al seu barri i no treguin places als nadius en els instituts de prestigi?

  3 9 Aquest comentari ha estat reportat a la redacció i serà revisat.
  Informe
 • JOSEP Dimarts, 07 Març 2017 16:06

  Lo que no auria dexistir MAI es la escola concertada, quan la meva filla hi anave ells cobraven del gobern i despres a tu, et cobraven possan unaltre concebte Si el gobern paga per una escla que sigui publica i ben transparent

  10 6
  Informe
 • Emili Muñoz Martinez Dimarts, 07 Març 2017 11:16

  Crear un institut públic avui a Catalunya és dificilíssim i Mataró ho ha aconseguit. La tendència és tancar escoles i reutilitzar-les com a institut. El Ple municipal al març de 2014 va aprovar demanar un institut al solar municipal de la Ronda Rafael Estrany, el febrer de 2017 ho va ratificar. Com a Director d'Educació municipal puc assegurar que és un institut necessari per a la ciutat i que beneficiarà especialment a una zona molt extensa, no solament a un barri, entre Vista Alegre i La Havana. NO he vist cap argument per estar contra aquest fet tan positiu que no impedeix que seguim reclamant un institut-escola en les escoles del barri de Rocafonda.

  21 5
  Informe
 • Vadell quina nhas fet Dimarts, 07 Març 2017 07:31

  ho pots vendre com vulguis, parlar amb els del teu partit per a que creïn una confrontació entre concertada i públic en els fòrums, però al darrera de tot hi ha un altre atac a l'escola pública de qualitat, de la qual tu també ets membre. i com no, un altre despropòsit a Rocafonda... tot el dolent cap allà.
  Molt bé, us aplaudeixo per no traslladar la meva indignació.

  12 15 Aquest comentari ha estat reportat a la redacció i serà revisat.
  Informe
 • David Dilluns, 06 Març 2017 22:40

  Ala, el gobierno del Ayuntamiento ya se ha quitado el problema de encima. Un instituto sin fecha de construcción y como no, en barracones. Como el Thos y Codina o el Satorras. Nuestros hijos y hijas en barracones mientras se subvenciona a la concertada. Seguramente ese Instituto no se lleve a construir nunca. Nos vamos a quedar sin niños y niñas. Actualmente faltan líneas de P3 por lo que en 12 años no habrá inquilinos en el Instituto.

  13 16
  Informe
 • Mia Meritxell Dilluns, 06 Març 2017 20:21

  No entenc que li passa a aquest nou institut públic , això sempre és una bona notícia o no ?. Molts barracons tenen millors condicions que aules de totxo o fang fetes caldo . Qui fa segregació son les escoles privades que els hi paguem la seva nòmina amb diners pùblics . Ells poden cobrar 300 , 400 , 500 ,..euros mensuals al seus alumnes i viure la vida fent classes dogmàtiques

  24 10
  Informe
 • barracones para los hijos de la inmigración Dilluns, 06 Març 2017 19:44

  Prq no me estraña....y luego nos llenamOk la boca de cohesión social, integración....si pero pa Rocafonda y le ponemos cinc senies pa tener contentos a los 4 de la cup del barrio. Pero creo tsn tontos no son no.....

  11 14
  Informe
 • horneadito Dilluns, 06 Març 2017 19:21

  Pensant el que és millor sense preguntar,com sempre.
  Vadell no parli del document de planificació on tants ens vàrem sumar. Ha traït aquell document i al barri de Rocafonda.

  10 14 Aquest comentari ha estat reportat a la redacció i serà revisat.
  Informe
 • Un pacte a corre-cuita i sense consens Dilluns, 06 Març 2017 19:12

  Ho sento señor Vadell, un zero per vostè i per als seus gestors.
  Què no s'enadonen que amb això la comunitat educativa del Rocafonda, Àngela Bransuela i Vista Alegre ja no li donaran mai més cap suport? Els ha près el pel per enèssima vegada.

  Vostè farà bo a en Sergi Bonamusa, pitjor gestor educatiu de la nostra història.

  els veïns no volem aquest institut perquè será un altre element segregacionista. Ho sento però algú ho havia de dir

  16 20 Aquest comentari ha estat reportat a la redacció i serà revisat.
  Informe

Publiqueu un comentari!

Advertència de privacitat i condicions generals d'ús.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: