L’interès pel nou Institut desborda les previsions

El compromís és que el nou edifici estigui fet en un màxim de quatre anys i l'Ajuntament podria implicar-se per avançar terminis

 • Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
 • Dilluns, 20 Març 2017 17:26

Presentació nou institut Les Cinc Sènies

L’expectació per conèixer els detalls del nou Institut Les Cinc Sénies va desbordar les previsions, dijous passat, en la xerrada informativa per a famílies convocada a la Biblioteca Antoni Comas. L'aforament de la sala d'actes de l'equipament va ser clarament insuficient i desenes de persones es van quedar fora de la sessió, forçant que es repetís just després altre cop amb la sala plena. No només hi havia famílies sinó que era important la quantitat de veïns i gent de la comunitat educativa amb interès sobre el detall del que s'hi explicaria.

Sobre l'estrada, la Directora dels Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament Carmina Pinya i el regidor Miquel Àngel Vadell escortaven la protagonista de la jornada, Carina Torres. Ella serà la directora de l'IES Les Cinc Sénies, ella prové d'un institut en la línia del model eductiu que es vol implementar ara a Mataró i les seves van ser les paraules escoltades més atentament i, en acabar, més aplaudides. A la sortida, bona part de les famílies –sobretot provinents del Montserrat Solà i el Joan Coromines– valoraven satisfactòriament la trobada.

Presentació nou institut Les Cinc Sènies

El model de Canet

Carina Torres és la directora de l'Institut Sunsi Mora de Canet, on algunes de les famílies interessades en el nou centre mataroní faran visita en la jornada de portes obertes, per conèixer el detall d'un centre que també opera en mòduls prefabricats. Detallat el dispositiu d'infraestructura, de tres barracons aula més dos més per a altres equipaments, l'atenció de les famílies es va concentrar en la detallada explicació per part de Torres de la dinàmica que seguirà el nou centre i dels detalls d'un projecte innovador com el del Les Cinc Sénies. Serà la mateixa directora la que esculli els professors que integraran el claustre d'aquest nou centre escolar, el primer que dona continuïtat en la secundària al model de comunitats d'aprenentatge que ja hi ha a algunes escoles de la ciutat.

Torres va explicar com serà un dia al nou institut. Hi haurà l'horari dividit en tres franges, amb una pausa d'esbarjo de separació entre elles. El dia començarà amb una sessió de rebuda i repàs de l'après en la jornada anterior, per establir el pla del dia. Es treballarà per projectes interdisciplinaris amb els llibres "com un recurs més, no com a base" segons la docent. Ciència i tecnologia centraran la primera franja, els continguts social i lingüístic la segona i l'art, la creativitat i les emocions el tercer període. Torres va posar en valor l'entorn, assegurant que els estudiants s'hi relacionaran i el treballaran.

Solar Institut Les Cinc Sènies
En quatre anys com a màxim
Les Cinc Sénies seran, d'entrada, cinc barracons però hauria de ser un centre d'obra nova en un màxim de quatre anys. És compromís de la Generalitat, obligat també per la normativa –que no sempre es compleix, d'altra banda– que estipula en quatre anys el període màxim de la interinitat que suposa fer classes en mòduls prefabricats. El dia abans de la reunió informativa, el regidor Miquel Àngel Vadell va explicar que l'Ajuntament podria implicar-se en el projecte del nou Institut, que és de titularitat i competència de l'administració catalana, per accelerar el procés. Un cop superat el període de matriculacions, va explicar el regidor, la màxima prioritat serà tenir el calendari de construcció del nou centre. Vadell va detallar que en cas que no s'hagués tirat endavant l'IES Les Cinc Sénies l'alternativa que posava el Departament sobre la taula implicava massificar el Puig i Cadafalch, sense equilibrar les places entre l'est i l'oest de la ciutat, fet al qual l'Ajuntament es va negar. A les sessions informatives del nou centre no hi van faltar les intervencions crítiques d'alguns veïns de Rocafonda, crítics amb la ubicació de l'institut.

5 comentaris

 • CERDANYOLA Dimecres, 29 Març 2017 15:30

  Al vecino real de Rocafonda,estoy de acuerdo contigo en que el instituto es bueno para Rocafonda y Mataro.Pero no estoy de acuerdo en desprestigiar a la Asociacion de vecinos que tanto ha hecho por su barrio desde que nacio,que los socialistas y sus amigos son especialistas en intentar boicotear a las A.A.V.V. que no son su correa de trasmision ya se sabe como actuan los estomagos agradecidos.Los barrios donde los SOCILISTAS se encargaron de hacer guetos,las fiestas desaparecen,porque los vecinos no vienen y el gobierno municipal ya se ha encargado de darle una miseria de los impuestos de sus ciudadanos,CIRERA se queda con la parte mas grande es el barrio que recibe mas y con diferencia.SR.ALCANDE HAGA PUBLICO LO QUE RECIBE CADA BARRIO Y LO QUE RECIBEN LAS ENTIDADES DE MATARO.Nos ibamos a llevar sorpresasy diga el porqué de ese reparto,un barrio donde hay pocos nou vinguts.

  Informe
 • Un vecino real de Rocafonda Dimarts, 21 Març 2017 17:22

  Después de leer el primer comentario, y los siguientes queda claro quien es un padre/madre interesado con este nuevo proyecto y quien forma parte de la Asociación de Vecinos de Rocafonda. Asociacion que únicamente se representa a sí mismo y cuyo objetivo es luchar solamente por sus intereses particulares y por los de sus amigotes. Llevamos unos días en los que en vez de intentar ayudar de alguna forma se dedican a boicotear, sermonear y desprestigiar un proyecto tan importante y transversal para el barrio de Rocafonda. Se han descolgado pidiendo un pabellón en la zona de La Fibra cuando tenemos un polideportivo que con un acondicionamiento como el de Eusebi Millan en Pla d'en Boet quedaría listo para ser usado por toda Mataró. Porque no pedís unas instalaciones para los Mossos en el barrio que abarquen la zona este de Mataró, porque no hacéis unas fiestas atractivas que atraigan gente de otros barrios como Cirera, La Llantia o Cami de la Serra. Rocafonda demanda un barrio más cohesionado, seguro y transversal. Eso solo se consigue atrayendo a gente de otros barrios con instalaciones y proyectos atractivos.

  13 2
  Informe
 • Pare i veí Dimarts, 21 Març 2017 16:11

  Llàstima que l'ajuntament es sentís orgullós de la proposta, s'hauria de sentir avergonyit. Aquest institut s'havia d'haver començat a fabricar el 2005, ja sabíem tots que era necessari.

  Únicament s’han anat tapant forats amb estratègies com establir una zona única per tot Mataró, i així justificar que un nen/a de 12 anys ha d’agafar 2 autobusos per tornar a casa seva després de les classes i dinar a les 5 de la tarda!

  Realment, no hem estat capaços de tindre més previsió? Vergonya, no orgull.

  Per altre banda, a part de l’institut, al barri i hi ha molta més feina a fer, per molts instituts que tinguem, amb projectes educacionals motivadors, la política social de l’ajuntament vers certs barris perifèrics deixa moltíssim que desitjar, convido a tothom a passar uns mesos a aquests barris i valorar les diferencies reals que existeixen vers les zones més cèntriques i amb més capacitat de rebre inversions...

  8 9
  Informe
 • x Dimarts, 21 Març 2017 11:07

  Veien la gran afluencia de public, de pares i mares i nens futurs usuaris del nou institut demostra que el que van dir uns pocs que no representan al barri era pura demagogia, la gent si vol el nou institut i no que qualsevol cosa serveixi per demagogia politica, que si crearia un gueto, que si exlcusio...que si barracons, qualsevol cosa per surtir a la foto. La realitat va per un costat i els interessos de uns pocs per una altre.

  21 1
  Informe
 • Endavant! Dimarts, 21 Març 2017 08:38

  Endavant amb el projecte! A Rocafonda volem el nou institut!

  26 2
  Informe

Publiqueu un comentari!

Advertència de privacitat i condicions generals d'ús.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: