Aquest estiu els infants nouvinguts podran aprendre català i castellà

La Fundació Didàctica Catalunya organitza un curs d'immersió lingüística a Mataró per afavorir la integració escolar

immigració1

102 nacionalitats i més de 20 llengües conviuen diàriament a Mataró, una diversitat que sovint pot dificultar la integració escolar dels infants procedents d'altres cultures. Per aquest motiu, la Fundació Didàctica Catalunya, una entitat sense ànim de lucre amb el seu primer centre operatiu a Mataró, organitza per a aquest estiu un curs de català i castellà gratuït per a 72 alumnes de primària que requereixen millorar les seves competències lingüístiques. El Camí del Mig i l'escola Germanes Bertomeu participen en aquesta iniciativa. 

Les xifres
Un 80% dels alumnes procedents d'altres cultures es concentren en quatre barris mataronins: Cerdanyola, Rocafonda, Eixample i Palau-Escorxador. Més del 65% d'aquestes famílies noves al territori procedeixen del Marroc, la Xina, el Senegal i Gàmbia. Aquesta concentració en zones sovint dificulta l'assoliment d'un nivell elevat del català i el castellà entre els infants.
immigració2

Quasi dos mesos de formació

Està previst que el curs s'imparteixi entre el 3 de juliol i el 31 d'agost cada tarda de dilluns a dijous en tres torns d'una hora i mitja cadascun. El curs, de caràcter gratuït, proposa ajudar als infants perquè el curs vinent segueixin el ritme escolar amb més expertesa en ambdós idiomes i que això faciliti la seva integració amb la resta d'alumnes. La Fundació espera poder mantenir aquest taller cada any mentre hi hagi infants que el necessitin.