Cinc projectes d’emprenedors en electrònica impresa

Les propostes busquen la producció en sèrie i un partner

  • Redacció
  • Divendres, 20 Desembre 2013 10:59

Projecte d'emprenedoria i impremta

El parc TecnoCampus Mataró-Maresme i el centre tecnològic CETEMMSA, especialitzat en electrònica impresa (Printed Electronics), van presentar el passat dia 11 els cinc projectes seleccionats del programa “InnoEmprèn PRINTED Electronics”, dissenyat per promoure l’emprenedoria en aquest àmbit. Un dels trets distintius del programa és que planteja un enfocament industrial, és a dir, totes les propostes hauran de trobar les solucions de producció en sèrie del producte i el partner per dur a terme la fabricació.

Els emprenedors escollits a l’”InnoEmprèn PRINTED Electronics” seran tutelats durant 7 mesos fins que arrenqui el seu negoci. Els professionals de CETEMMSA i del TecnoCampus acompanyaran l’emprenedor des de la fase inicial, fins a la creació del prototip i la connexió amb la cadena industrial. El programa també oferirà a l’emprenedor formació, consultoria, accés al finançament, a la internacionalització i, si ho desitja, allotjament de l’empresa en el parc tecnològic.

Express Coherence: L’emprenedora Isabel Martínez proposa desenvolupar una polsera que transforma l’estrès en un estat de calma de manera fàcil, ràpida i científicament validada. La polsera serà de teixit o de plàstic amb una pantalla flexible i un sensor que detecta el ritme cardíac, que serà transformat en un estímul visual i auditiu. És una polsera de biofeedback de coherència cardíaca per assolir un estat òptim, en el qual el cor, la ment i les emocions funcionen en equilibri i sintonia.

Fit&Sit: Projecte presentat per Ruth Turró i Òscar Alsina. Es tracta de desenvolupar roba de vestir amb teixits intel·ligents per a persones amb mobilitat reduïda, especialment les que van en cadira de rodes. El teixit permetria augmentar l’autoestima fomentant l’autonomia sense renunciar a la moda. Incorporaria sensors de la temperatura o dels moviments, entre altres

Electronic Marking Pen: Proposta de Joan Santamaria i Ernest Rabassa. Plantegen fer retoladors amb tinta intel·ligent que respon a estímuls com llum, calor, etc. S’usaria per aplicar-la sobre teixits, lones, papers o plàstics. Els usos poden ser publicitaris, de seguretat o de confort.

Castells humans amb roba intel·ligent. La idea de Josep Lluís Vendrell representaria tota una revolució en la indumentària del món casteller. La innovació permetria equipar els castellers amb roba monitoritzada, per mesurar alçada, temperatura, ritmes cardíacs etc. A més, permetria visualitzar de manera molt més atractiva el procés d’aixecar un castell, amb l’avantatge que, per exemple en les retransmissions televisives, els castells guanyarien en espectacularitat. Aquest equipament intel·ligent es podria aplicar a altres disciplines esportives.

EssLight: Fanals intel·ligents per a eficiència energètica. Xavier Castillo i Marc Triadó plantegen desenvolupar un fanal que reguli el flux lumínic de manera que només s’encengui quan sigui necessari gràcies a uns sensors desenvolupats amb electrònica impresa que detecten els moviments de les persones.

L’electrònica impresa és l’alternativa a l’electrònica de silici tradicional. Consisteix a imprimir, sobre superfícies planes, tintes que converteixen aquestes superfícies (tèxtils, plàstics, papers, films polimèrics, etc) en intel·ligents, dotant-les de noves utilitats en molts sectors econòmics: salut i benestar, automoció i transport, esport professional, seguretat i protecció, packaging, arquitectura i construcció, i tèxtil tècnic, entre d’altres. Alguns estudis apunten que l’any 2020 l’electrònica impresa formarà part de les nostres vides amb productes com la pell electrònica, teixits i òrgans electrònics.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: