Més finançament per a l'economia social

Ajuntament, Fundació Seira i Coop57 creen un fons per facilitar el finançament a entitats i cooperatives de nova creació o a altres de ja consolidades

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dimarts, 06 Novembre 2018 00:00

Ciutat 2017/2018, COOP57La regidora d’Urbanisme, Desenvolupament Econòmic i Cultura, Núria Moreno; el president de la Fundació Seira, Guillem Llorens, i Raimon Gassiot, soci de la cooperativa de crèdit Coop57 SCCL, van signar el dia 15 un conveni de col·laboració per a la constitució d’un fons d’avals i finançament que faciliti l’accés a crèdit i finances ètiques de projectes d’economia social i cooperativa de Mataró.

Aquest nou fons, asseguren des de l'Ajuntament, "neix de la necessitat de buscar un model alternatiu de finançament per impulsar projectes viables que gaudeixin d’un valor afegit social i que contribueixin a la creació de llocs de treball".

Aposta per l'economia social
La signatura d’aquest conveni de col·laboració s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de Mataró, recollida en els compromisos del Pla de Mandat 2016-2018, de seguir impulsant l’economia social, solidària i col·laborativa, voluntat que es materialitza també amb iniciatives com el projecte Cueme de cooperativisme a les escoles o la Llançadora de projectes d’economia social i cooperativa de Cafè de Mar.

Línia de finançament de 150.000 euros

La cooperativa de crèdit Coop57 es compromet a establir una línia de finançament específica per a empreses i entitats d’economia social de nova creació per un import total de 150.000 euros. Aquesta línia de finançament ha d’estar destinada a projectes d’interès general per a la ciutat de Mataró, malgrat que l’entitat tingui seu en un municipi diferent.
 Per poder fer front a una hipotètica morositat, i fins a exhaurir el fons, l’Ajuntament de Mataró, Coop57 i la Fundació Seira han creat un fons d’avals de 30.000 euros el primer any, aportats a parts iguals. Aquest import també haurà d’estar disponible el 2019.

Per garantir aquest fons de garantia durant els anys 2018 i 2019, l’Ajuntament de Mataró s’implica en el projecte de constitució del fons durant dos anys, en què aportarà a Fundació Seira la quantitat màxima de 20.000 euros en concepte de subvenció (10.000 euros aquest 2018 i 10.000 euros com a màxim el 2019).

Ciutat 2017/2018, COOP57

Qui són Coop57?

Coop57 és una cooperativa de serveis financers ètics i solidaris que té com a objectiu principal contribuir a la transformació social de la nostra economia i de la nostra societat. La seva funció principal és finançar projectes d'economia social i solidària a través de la intermediació financera. Això significa recollir i captar l'estalvi de la societat civil per poder canalitzar-lo cap al finançament d'entitats de l'economia social i solidària que promoguin l'ocupació, fomentin el cooperativisme, l'associacionisme i la solidaritat en general, i promoguin la sostenibilitat sobre la base de principis ètics i solidaris.
Coop57 és una organització democràtica i de base assembleària formada per persones i entitats de l'economia social i solidària. L'entitat és propietat de tots els seus socis i sòcies, que s'autogestionen i s’organitzen per gestionar la cooperativa.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: