Obres d'art de xocolata solidàries

Un grup de persones ateses per la Fundació El Maresme ha creat, a través d'un procés participatiu, les imatges per a les etiquetes del Torró d'en Santi d'enguany

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dilluns, 19 Novembre 2018 00:00

Ciutat 2017/2018, torro nougat santi

La Fundació El Maresme i Nougat ja tenen a punt les noves etiquetes per al torró d'en Santi d'enguany. Una col·lecció d'etiquetes molt especials que han sorgit del resultat d'un procés participatiu que es va dur a terme ahir i en què un grup de persones ateses per la Fundació El Maresme va pintar amb xocolata.

l resultat són més d'una vintena de peces que esdevindran imatge de les etiquetes del torró solidari d'en Santi. Una activitat que es va fer a la planta baixa de la pastisseria Nougat i que va comptar amb la participació d'un grup de nou persones de la Fundació El Maresme, que durant una hora i mitja van poder pintar amb xocolata desfeta seguint el model que els va mostrar el pastisser Marc Albalate.

Nougat es relaciona amb el seu entorn i es manifesta a favor del medi ambient i de la qualitat. A més, també aposta pel compromís social col·laborant amb la Fundació El Maresme i fent servir productes de comerç just.

Una manera única i original de plasmar l'esperit de la Fundació en aquest projecte solidari i que ha servit per posar segell al setè aniversari d'aquesta col·laboració. El torró de quicos amb la nova col·lecció d'etiquetes es podrà trobar a partir de la setmana que ve a la pastisseria Nougat, del qual es preveu que se n'elaborin unes vuit-centes unitats.
A més, la pastisseria col·locarà a finals d'aquesta setmana un mural on es podran contemplar durant tot el Nadal les làmines originals amb xocolata creades per les persones de la Fundació El Maresme.

Iniciativa consolidada

El Torró d'en Santi és una iniciativa solidària dins la qual la pastisseria Nougat destina directament 1 euro de cada venda a la Fundació. La voluntat del projecte és contribuir a donar visibilitat al Projecte Santi i als valors que promou pel que fa a la integració i millora de la qualitat de vida de persones amb discapacitat intel·lectual.

La Fundació El Maresme (pro persones amb discapacitat intel·lectual) és una entitat d’iniciativa social sense afany de lucre que promou i impulsa la integració social i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca del Maresme i de les seves famílies. La Fundació procura donar resposta a les necessitats i demandes d’aquest col·lectiu organitzant una àmplia xarxa de serveis i centres que ofereixen una atenció amb continuïtat.