Imprimir aquesta pàgina

Uns Creatic més competitius que mai

La Nit de l’Emprenedoria lliure aquest 28 de novembre els divuitens Premis Creatic als millors projectes emprenedors del territori

Ciutat 2017/2018, premis creatic 1

Un total de 45 candidatures, el doble que l’any passat, competeixen aquest 2018 per rebre el divuitè premi Creatic a l’emprenedoria. Un fort augment de participants que mostra la consolidació d’un certamen que reconeix, any rere any, els millors projectes empresarials dins l'àmbit tecnològic i de la innovació, especialment en els sectors salut, tèxtil, mobile i indústria 4.0.


Per primera vegada, els Creatic compten amb la implicació tecnològica de les empreses del parc tecnològic: un total de vuit empreses del parc, a més de BStartup del Banc Sabadell, són mecenes dels premis. Són les empreses CSV Experts, Bytemaster, FYR, Legal, Eignapharma, Minoryx Therapeutics, BStartup, Web Manager Service, Palobiofarma i Sabática. Amb el seu suport, aquestes empreses han fet possible augmentar la dotació econòmica dels premis, i mostren així, en paraules dels organitzadors, “el compromís amb emprenedors que, com ells fa uns anys, fan els seus primers passos”.

Premi a l'emprenedoria

La Nit de l'Emprenedoria també serà el moment per a l'entrega del premi al millor projecte d’emprenedoria del TecnoCampus –s’han rebut quinze candidatures– i per als reconeixements a la responsabilitat social de les organitzacions, que lliura l’Ajuntament.
Organitzada cada any pel TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró, la Nit de l’Emprenedoria 2018 se celebrarà el dimecres 28 de novembre al mateix TecnoCampus, i comptarà amb l’actor Pep Plaza com a presentador de l’acte.

Els premis
El primer premi està dotat amb 12.000 euros, el segon, amb 6.000, i el tercer, amb 3.000. Però, a més, els premiats també gaudeixen d’altres beneficis per ajudar a impulsar els seus projectes empresarials. Un dels més importants és comptar amb una bonificació del 50% el primer any per situar la seva seu al parc empresarial TecnoCampus.

Els guanyadors tenen dret a instal·lar-se al TCM, on actualment hi ha 120 empreses.

Ciutat 2017/2018, premis creatics 2

Acostar la universitat a alumnes de batxillerat amb pocs referents universitaris

El TecnoCampus col·labora amb la Universitat Pompeu Fabra, a la qual estan adscrites les seves escoles universitàries, en el projecte Horitzons, un programa de voluntariat que pretén facilitar referents i estratègies universitàries a alumnes de batxillerat perquè sàpiguen què significa estudiar a la universitat.
És la primera vegada que estudiants del TecnoCampus hi participaran com a mentors, en una prova pilot que es desenvoluparà a Mataró conjuntament amb l’Institut Miquel Biada.
El projecte Horitzons és un programa d’innovació i transferència social que va néixer arran de l’interès d’un conjunt de professionals i docents de la UPF en l’àmbit de la responsabilitat social universitària. El programa busca motivar els joves, desmitificar la universitat i fer-la més pròxima entre sectors socials que hi estan poc familiaritzats. Tot això s’aconsegueix a través de sessions i xerrades que un equip d’estudiants voluntaris realitza als instituts i on es treballen diferents competències i s’ofereixen recursos d’aprenentatge que compensen la manca de referents i el potencial risc d’abandonament dels estudis universitaris que encetin posteriorment. Per la seva banda, els estudiants voluntaris del TecnoCampus treballaran competències com el compromís social, la competència comunicativa, el treball en equip, la planificació i l’empatia. La seva participació es reconeix amb dos crèdits de reconeixement d’activitats universitàries (RAC).