El Gremi d'Hostaleria veu la nova UBM com una "opa hostil"

Critica "pràctiques deslleials" de l'entitat per voler aixoplugar el sector restauració al futur NEM

Ciutat 2014/2015, enric bartrés gremi hosteleria

Mala maror entre Gremi d'Hostaleria i la Unió de Botiguers de Mataró. En un comunicat molt dur signat pel seu president, Enric Bartrés, el Gremi d'Hostaleria i Turisme critica l'anunci fet per UBM de crear una nova entitat que es dirà NEM i sumaria també el sector de la restauració i ho considera de "opa hostil". El Gremi s'hi oposa frontalment: "volem denunciar les pràctiques deslleials per part de la Unió de Botiguers en els darrers temps en voler  captar empreses aliens al comerç i instrumentalitzant a aquestes empreses en benefici exclusiu de la UBM", assegura el comunicat. "Denunciem l'opacitat i poca transparència dels seus projectes de futur", hi afegeixen.

El Gremi veu el nou NEM com "una deslleialtat institucional flagrant" i critica que no se n'hagi informat en el marc de la FAGEM on totes dues entitats hi estan representades. "Tota l'actuació de la Unió de Botiguers dels darrers temps s'acosta al que podríem qualificar d'opa hostil no solament al sector hostaler sinó per extensió al sector serveis en general", denuncien i exigeixen explicacions a l'entitat botiguera.

Mesura de pressió

El Gremi d'Hostaleria es planteja no signar el Pacte pel Comerç i l'Hostaleria 2019-2022 com a mesura de pressió i adverteix que és l'única entitat  empresarial representativa del sector de l'hostaleria a la ciutat. El Gremi recorda que "la restauració de la ciutat està gaudint d'un període d'expansió i creixement que beneficia a empresaris, sector serveis, als treballadors i al mateix comerç". 

La UBM demana tranquil·litat

La Unió de Botiguers de Mataró ha emès un comunicat en el que expressa "sorpresa davant la reacció i el comunicat emès pel Gremi d’Hostaleria". Des de UBM asseguren "som conscients que l’anunci fet en el marc de la festa del 40è aniversari de la nostra entitat pugui haver generat dubtes en altres associacions, però volem fer una crida a la tranquil·litat". L'entitat afirma que "properament explicarem en detall en què consisteix el nou projecte NEM (Negoci Empresa Mataró), que busca aglutinar les diferents veus i sectors de promoció de ciutat". 

Jordi Novo, President d'UBM