Retrat de l'escena musical feminista

El documental "Les resilients", produït per Clack en col·laboració amb el Grup Enderrock, compta amb la presència de Clara Peya, Roba Estesa, Tribade i The Seys Sisters

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 05 Setembre 2019 11:55

Ciutat 2017/2019, documental feminisme clack

En el camp de la música cada vegada són més les dones que s'alcen per reclamar el seu espai dalt dels escenaris. Estem davant d'una bona notícia si tenim en compte que fins ara el seu paper s’ha circumscrit al món de les vocalistes i a una imatge sovint estereotipada i invisibilitzada.

De totes maneres, només una de cada cinc bandes programades en un festival a Catalunya i a Espanya inclouen dones. A més a més, aquests grups acostumen a tocar en horaris menys atractius que els seus col·legues masculins.

Amb l'objectiu de denunciar aquesta situació i donar veu a les reivindicacions de l'escena musical feminista, la productora mataronina Clack, en col·laboració amb el Grup Enderrock, ha preparat un documental protagonitzat per quatre bandes liderades per dones: Clara Peya, Roba Estesa, Tribade i The Sey Sisters.      

El film Les resilients s’ha rodat en el darrer mig any en vint localitzacions diferents i està dirigit per Cristina Madrid, que debuta en el gènere del llargmetratge documental.

La gran estrena

La peça audiovisual, que tindrà una durada d’uns 50 minuts, es presenta el dimarts dia 10 al vespre a l’Espai Culinari Cafè de Mar de Mataró. De fet, el dilluns 2 de setembre es va posar en marxa un Verkami per aconseguir el finançament necessari per sostenir la producció. Només 48 hores després d'arrencar (i abans del tancament de l'edició del setmanari), el projecte ja havia assolit els 2.310 euros.