Descobreix els nous premis Fem Mataró 2022 en l'acte públic organitzat per a aquest setembre

L'acte per explicar les bases i resoldre dubtes tindrà lloc el 17 de setembre al Centre Cívic Pla d’en Boet (19h)

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 13 Setembre 2019 11:00

Ciutat 2017/2019, premis fem mataro

Els guardons Fem Mataró 2022 premiaran amb un valor global de 30.000 euros les entitats amb nous projectes, creatius i inèdits. Es busca reconèixer la tasca d’aquestes entitats, així com potenciar el treball conjunt entre elles. Alhora, els premis neixen com una forma d’avançar cap a un model de ciutat més participativa i oberta a promoure iniciatives de la ciutadania.

La convocatòria dels premis està adreçada a entitats sense ànim de lucre, les quals hauran d'estar registrades al Registre Municipal d’Entitats de l’Ajuntament.

Mirada al futur

Els premis queden inclosos dins el Pla Estratègic Mataró 2022, amb el qual la ciutat presenta una perspectiva de futur basada en un desenvolupament que sigui tant inclusiu i sostenible com intel·ligent.

Dins el Pla Estratègic es plantegen tres grans reptes a assolir: la lluita contra l’atur i la creació d’una ocupació de qualitat; la igualtat d’oportunitats junt amb la cohesió social i territorial; i finalment aconseguir el reconeixement i la promoció de la ciutat.
La col·laboració, un objectiu clau

Els premis neixen amb la perspectiva d’establir lligams entre diferents entitats i promoure’n el treball col·laboratiu. Per tant, serà una condició necessària que els projectes presentats comptin amb una entitat impulsora (sol·licitant) i una entitat col·laboradora (participant).

Els guanyadors rebran un premi de 10.000 euros i promoció per part de l’Ajuntament

Els premis

Els premis es divideixen en tres categories. En primer lloc, el premi a la millor iniciativa innovadora de promoció de ciutat, que haurà d’incloure accions per promoure la imatge de Mataró. També hi haurà un premi per a la millor iniciativa innovadora de promoció de la sostenibilitat, que inclouria projectes orientats a reduir la petjada ecològica, com la conservació del patrimoni natural, la reducció de la contaminació, etc.

Finalment s’inclou també un premi de tipus més social, seria el premi a la iniciativa innovadora de promoció de la igualtat d’oportunitats per a la cohesió social i territorial. Aquest últim ha d’estar centrat en el barri de Cerdanyola i/o els barris de Rocafonda, el Palau i l’Escorxador.