El Consell d'Infants de Mataró comença nou curs amb el medi ambient com a protagonista

46 alumnes de cinquè i sisè de primària de 22 escoles de la ciutat integren el consell en el curs 2019-20

  • Re
  • Divendres, 29 Novembre 2019 11:38

Ciutat 2017/2019, consell d'infants

La setmana passada es va constituir el Consell d’Infants de Mataró en la seva sisena edició al Saló de Sessions de l’Ajuntament. Aquest òrgan està integrat per 46 consellers de cinquè i sisè de primària, representants de 22 escoles de la ciutat.

Durant aquest curs 2019-2020, els infants treballaran el tema del medi ambient després que fos el que més vots va obtenir (7 vots). A més d'aquest tema, hi havia 7 propostes temàtiques més per escollir: el gènere (6 vots), l'abús i maltractament (4 vots), la seguretat ciutadana (3 vots), la salut (1 vot), els espais (1 vot), la inclusió social, no discriminació i respecte (0 vots) i la mobilitat i seguretat viària (0 vots).

Aniversari especial.
L’acte de constitució del Consell d’Infants ha coincidit amb la celebració dels
30 anys de la Convenció sobre els Drets dels Infants.

Van participar en la jornada l’alcalde de Mataró, David Bote, que va donar la benvinguda a tots els assistents i representants de les escoles i va fer la lectura d'un manifest sobre el Dia Internacional de la Ciutat Educadora. També hi havia el regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, que va destacar "la importància de la participació dels infants en temes de ciutat".

Els drets dels infants

L’acte se celebra el Dia Internacional dels Drets dels Infants, data en què es va aprovar el Tractat Internacional que l’any 1989 establia els drets fonamentals de tots els infants, conegut amb el nom de Convenció sobre els Drets dels Infants i que enguany arriba als 30 anys.