Mataró recicla més del 30% de la fracció orgànica

D’aquesta manera la ciutat acompleix els objectius fixats per l’Agència de Residus de Catalunya

L’octubre de 2006 es va iniciar la recollida de la fracció orgànica després d’una campanya informativa a la ciutadania. Un any més tard Mataró ha acomplert els objectius que fixava l’Estudi del Pla d’Acció per a la Gestió dels Residus Municipals 2005-2012 de l’Agència de Residus de Catalunya  que marcava com a fita per a la ciutat recollir un 30% del total de la fracció orgànica que es genera al municipi durant el 2007. També es compleix enguany el primer aniversari del nou sistema de recollida de voluminosos porta a porta que juntament amb els abandonats al carrer ha ajudat a recollir un 28% més de trastos vells i mobles que l’any passat. El percentatge de recollida selectiva a la ciutat durant aquest any és de 32,34%, dos punts per sobre de la recomanació de l’Agència de Residus de la Generalitat. En total s’han recollit un total de 5.103.700 quilos el que es tradueix en una mitjana per ciutadà i dia de 126 grams de fracció orgànica reciclats. Una de les conseqüències és la reducció de la recollida del rebuig en un 13,36% respecte l’any 2006. Les dades de recollida dels voluminosos també han estat positives al llarg d’aquest any. Sembla que el telèfon gratuït del civisme per concertar el dia i l’hora en què es recolliran els trastos ha tingut el seu efecte. Al llarg d’aquests dotze mesos s’ha reduït a la meitat la recollida de voluminosos al carrer. A més, si es suma el total de voluminosos recollits –a través del sistema porta a porta i els abandonats al carrer– s’ha recollit un 28% més que el 2006. Per continuar fomentant aquest servei de recollida de voluminosos, quatre “informadors cívics” començaran el 10 de desembre una campanya porta a porta per les zones de la ciutat on s’han detectat més abandonaments de mobles i trastos vells a la via pública.   

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: