Destapat un comerç il·legal d'armes de caça

El material intervingut s'utilitzava per a la caça furtiva

El Grup de Suport de Fauna i Flora del Cos d'Agents Rurals ha intervingut en una empresa de Mataró nombrós material, utilitzat per a la caça furtiva de diferents tipus de fauna i per atraure els animals de manera artificial i poder-los capturar. L'actuació es va dur a terme el passat 17 de febrer i entre el material interceptat, hi ha 24 paranys tipus ballesta, 4 trampes per a petits mamífers o 35 reclams electrònics.

A més, els agents han interceptat 5 xarxes per capturar ocells fringíl·lids, 12 pots de vesc, 20 xarxes trampa per a petits mamífers, 27 pots de diferents productes químics per atraure senglars i 4 pots de diferents productes per atraure cérvols. També 65 xips electrònics de cant d'ocells que s'utilitzen com a reclam d'espècies protegides com el gafarró (Serinus serinus), el cruixidell (Miliaria calandra) o el rossinyol (Luscinia megarhynchos).

La possessió i comercialització d'arts de caça prohibits és una infracció greu de la Llei de protecció d'animals i se sanciona amb multes que poden arribar als 2.000 euros.