Desencallat el conflicte històric amb FCC pels treballadors de la brossa

L’empresa renuncia a dos milions d’euros dels que demanava i no abaixarà sous

  • Redacció
  • Dilluns, 10 Juny 2013 12:39

Nuria calpe

L’Ajuntament de Mataró s’estalviarà dos milions d’euros que li reclamava Fomento de Construcciones i Contratas i els treballadors de la recollida de brossa i neteja viària no veuran com els rebaixen el 30 per cent del sou. Aquests dos extrems es desprenen de l’acord entre la pròpia empresa i l’Ajuntament de Mataró i que contempla el contracte de concessió de FCC fins el 30 de juny de 2014. L’acord arriba després de mesos de negociació, ja que FCC reclamava un deute històric amb l’Ajuntament i amenaçava amb repercutir-lo als treballadors rebaixant-los el sou. Per aquest motiu la plantilla va fer fa mesos dos anuncis de vaga que es van poder subsanar. L’acord remet els treballadors al conveni vigent.

El Ple va aprovar el pagament de 800.000 euros dels 2.800.000 que reclamava FCC pel desequilibri econòmic de la concessió i també abonarà una part del benefici industrial, tal i com s’estipula en la concessió. “No podíem acceptar rebaixes de sou ni vagues d’escombraries, per això hem negociat amb l’empresa que cobri el 30 per cent del benefici del servei però a la vegada no paguem els dos milions que ens reclamaven i que nosaltres no reconeixem”, explica la regidora de Via Pública Núria Calpe. L’origen de les discrepàncies rau en la renovació de la concessió del servei signada i les diferències entre el contracte inicial previst i la realitat efectuada, diferències que es reconeixen i a les que ara s’ha volgut trobar sortida que no repercuteixi en el servei ni en els treballadors del mateix.


El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: