Imprimir aquesta pàgina

El PSC obre un procés participatiu per definir el seu programa electoral

David Bote admet que al partit “li ha faltat perfil propi” en temes com la convivència

David Bote

La maquinària electoral del PSC de Mataró va greixant-se a mesura que s’acosten les eleccions municipals. D’aquí a un mes presentarà la candidatura amb tots els integrants de la llista electoral que encapçalarà David Bote però, en paral·lel, el partit ha iniciat un procés participatiu per elaborar el programa electoral amb propostes provinents dels ciutadans. “Obrim el nostre programa a la gent perquè el resultat sigui representatiu del màxim de ciutadania”, explica l’alcaldable socialista.

Per ser permeables a les propostes de ciutadans i entitats, els socialistes faran quatre iniciatives. “Mantindrem trobades amb entitats, tenim el telèfon del candidat a disposició de tothom i ja fa mesos que està disponible l’app del candidat. A tot això cal afegir la participació de militants en una “Crida per a un programa obert” en forma de manifest perquè les màximes sensibilitats se sumin al projecte socialista per la ciutat”.

“Ens havíem allunyat de la gent”

Bote, que els últims mesos ja fa vida de candidat, assegura que “contactar amb la gent ens permet tenir una noció més acurada del que es percep i de quines són les preocupacions de la gent”. En aquest sentit avança que els quatre eixos sobre els quals pivotarà el programa seran “la creació de llocs de treball per fer front a la desocupació; un tema com és l’espai públic, la seguretat i la convivència, l’educació i la regeneració democràtica”. Respecte d’aquest darrer terme, Bote admet que “com a partit ens havíem allunyat de la gent” fet davant del qual anticipa que “la gent veu en mi un tarannà normal i proper” que pot acabar amb aquesta percepció.

“Hem de marcar perfil propi en el tema de la seguretat”
L’alcaldable del PSC David Bote no escatima autocrítica en la presentació de la seva ‘Crida per un programa obert’. Bote assegura que en un dels eixos proposats per treballar, el que relaciona espai públic, seguretat i convivència “als socialistes de Mataró ens ha faltat copsar les opinions de la gent i marcar un perfil propi per estar més a prop del parer de la gent”. En aquest sentit fa referència a la màxima del “mateixos drets, mateixos deures, mateixes oportunitats” com a far de les propostes en aquesta matèria. Bote explica que “crec més en la fermesa que en la duresa i cal tenir un discurs i unes propostes sense caure en el joc dels qui aprofiten aquest àmbit per fer propostes xenòfobes”