Quatre grups municipals demanen que el govern actuï per evitar “tres desnonaments aquest juliol”

ERC, CUP, ICV-EUiA i VoleMataró reclamen que s’intervingui “per evitar les situacions de vulnerabilitat i d’indefensió de les famílies afectades”

 

PAH

ERC, CUP, ICV-EUIA i VoleMataró reclamen al govern que actuiï amb fermesa davant els tres desnonaments que s’han de dur a terme durant el mes de juliol, segons la PAH. Els grups municipals demanen a l’alcalde David Bote que busqui fórmules per atendre les necessitats bàsiques dels col·lectius més vulnerables de la societat. 

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha fet saber als grups municipals que hi ha previstos tres desnonaments pels dies 6, 10 i 17 de juliol de pisos propietat de Catalunya Caixa i  que depenen de la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB). CUP, VoleMataró, ERC i ICV-EUiA van fer arribar una carta per registre ahir dia 30 de juny al nou alcalde de Mataró, en la que li reclamen que convoqui, “amb caràcter d’urgència”, la comissió mixta per a la prevenció de desnonaments ja que consideren que “l’Ajuntament de Mataró ha de disposar de tota la informació i ha d’intervenir per evitar situacions de vulnerabilitat i indefensió de les famílies afectades”.

La comissió mixta per a la prevenció de desnonaments va ser creada el febrer del 2012 i té per objectiu estudiar les mesures a emprendre a nivell municipal per tal de prevenir i evitar els desnonaments, així com buscar alternatives que els evitin per motius econòmics. Formen la comissió un representant de cada grup municipal, el defensor del ciutadà, el degà del Col·legi d’Advocats, el  degà dels Jutjats de Mataró, representants de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Creu Roja, Càritas, Conferències de Sant Vicenç de Paül, de Cambra de la Propietat Urbana, un representant dels principals bancs i caixes, representants dels administradors de finques, la FAVM i serveis de l’ajuntament.