Pel PSC són “els pressupostos de l’aposta per les persones”

Núria Moreno considera indiscutible el caràcter social dels pressupostos aprovats en el darrer Ple Municipal, així com el fet que responen a la necessitat dels mataronins

  • Laia Mulà
  • Dilluns, 20 Febrer 2017 18:05

Ple de gener

El Ple Municipal del 2 de febrer va aprovar els pressupostos presentats per l'equip de govern. Núria Moreno, portaveu del Partit Socialista de Mataró, valora molt positivament el plantejament dels pressupostos d'enguany perquè, segons explica, s'han fet tenint en compte i incorporant les propostes i posicionaments dels diversos grups polítics. Destaca el canvi en la manera de realitzar-los “encetant un debat conjunt entre ingressos i despreses” i menciona la incorporació després de cinc anys d'un Pla d'Inversions.

Moreno considera que és “indiscutible el caràcter social i l'aposta per les persones” dels pressupostos presentats. D'entre les mesures que s'han tingut en compte, remarca la voluntat de donar resposta als reptes prioritzats en el Pla Estratègic 20/22 a través de, per exemple, el desenvolupament de l'economia i l'ocupació de Mataró. L'aposta per les persones es tradueix, segons la portaveu, en elements com la millora del “servei d'atenció domiciliària, la teleassistència i la millora de prestacions pels casals de gent gran”, fet que permet complir “un dels compromisos més importants: posar a les persones per davant”.

Suport als barris i al comerç de la ciutat:
També suposen una represa de la llei de barris perquè es destina part del pressupost en projectes de millora de l'espai urbà de Rocafonda i el Palau i en l'estudi i diagnosis dels plans de millora de la resta de barriades, entre altres mesures. “Són pressupostos que volen impedir també l'exclusió al dret de l'habitatge”, comenta la portaveu. A més, també ho fem donant suport a l'economia de la ciutat a través del suport al comerç tant del centre com dels barris.

Replantaran més de 1.000 arbres

Segons ha explicat Moreno, estan treballant en la replantada de 1.089 arbres entre els anys 2017 i 2019. “Feia 5 anys que no teníem pressupostos per millores d'inversió de l'espai públic”, afirma la portaveu i afegeix que també es destinaran diners a la millora de l'enllumenat, l'asfalt i la pavimentació, així com a les zones verdes i els parcs infantils.