Imprimir aquesta pàgina

El govern es posiciona en relació a les queixes de la policia local

No creuen que la cúpula estigui sobredimensionada però admeten que falten efectius policials per complir la ràtio d'habitants a Mataró

Ple de maig

El conflicte de la policia local de Mataró segueix a l'ordre del dia: el govern municipal va emetre un comunicat en resposta a les queixes de la policia local per tractar els diversos punts reivindicats pel sindicat majoritari del col·lectiu. A més, el Partit Popular i PxC van presentar propostes de resolució al Ple Municipal de maig, el qual va comptar amb la presència dels policies que es van manifestar a l'entrada de l'Ajuntament durant més de 3 hores per mostrar el seu descontentament.

En relació a les queixes salarials, el govern va negar que els sous fossin més baixos que l'habitual. Per demostrar-ho, el govern va argumentar que el salari brut d'un agent amb els complements salarials és de 33.157 euros anuals, una xifra per sobre de la mitjana de poblacions similars de més de 50.000 habitants, la qual és de 32.651 euros per any bruts.

L'Ajuntament no creu en l'excés d'alts càrrecs

Des del govern van defensar fermament que la cúpula policial no està sobredimensionada i van comparar el nombre d'alts càrrecs amb la resta de ciutats similars, destacant que també compten amb un 16,2% de comandaments sobre el conjunt de la plantilla. A més, també van afirmar que el nou càrrec de Director de Seguretat Pública no sobredimensionarà la cúpula policial perquè no serà un càrrec policial, sinó tècnic.

Falten quinze policies a la ciutat
L'Ajuntament va reconèixer, però, que manquen efectius policials. Tenint en compte el nombre d'habitants de la ciutat, la plantilla hauria de ser de 188 membres per cobrir la ràtio i actualment en té 173. Pel que fa a les acusacions de maltractaments i humiliacions que els agents denuncien que reben per part dels seus superiors, el govern es va comprometre a investigar-ho fins a les últimes conseqüències i va qualificar les acusacions de 'molt greus'.

Protesta de la Policia Local

El Ple Municipal va abordar el tema

El Partit Popular (PP) va presentar una proposta de Resolució al Ple Municipal de maig sobre la situació de la Policia Local que especificava les demandes del cos. El debat va generar controvèrsia entre els grups municipals, els quals van coincidir en el fet que la situació és preocupant i que cal buscar una solució amb rapidesa. Des de PxC, tot i donar suport a la proposta, Mònica Lora va remarcar que “es queda curta” i que “cal anar més enllà”.