Més de 87.000 mataronins citats a votar

Les enquestes apunten una victòria del PSOE en uns comicis marcats per la qüestió catalana i amb l'entrada previsible de l'extrema dreta al Congrés dels Diputats

  • Berta Seijo // Foto: cedida
  • Dijous, 25 abril 2019 11:14

Ciutat 2017/2019, eleccions localsMataró es prepara per a la primera tanda de votacions abans de les eleccions municipals. Aquest diumenge, 87.292 mataronins visitaran el seu col·legi electoral per exercir el dret de vot, en uns comicis que decidiran els futurs líders a escala nacional dels propers quatre anys (si tot va bé).

Tot preparat

Els col·legis electorals obriran de 9 del matí a 8 del vespre. Enguany hi haurà 116 meses distribuïdes en 75 seccions electorals, ubicades a la vegada en 31 edificis diferents de la ciutat. Aquells que encara no tinguin clar on han d’anar a votar, poden consultar-ho al web municipal o per telèfon. D'altra banda, la Creu Roja i l’Ajuntament de Mataró oferiran un servei d’acompanyament a les persones amb mobilitat reduïda. A més, el dia de les eleccions estaran oberts 4 punts d’atenció al públic: les oficines d’atenció ciutadana Centre (la Riera, 48), Pla d’en Boet (c/ Juan Sebastián Elcano, 6), Rocafonda (c/ Santiago Rusiñol, 23) i Cerdanyola (passeig de Ramon Berenguer III, 82).

116 meses
Estaran repartides en 75 seccions electorals, a diversos punts de la ciutat.

Lluita de blocs

Per ara, l’enquesta elaborada pel Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) apunta una victòria de Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats, a qui dona 138 escons. No obstant això, es preveu que els socialistes només puguin governar amb el suport d’altres partits com Podem.

De la mateixa manera, les dretes ho tindrien especialment difícil per formar govern: en el millor dels casos, la coalició entre el Partit Popular (PP), Ciutadans (C’s), Vox i Navarra Suma arribaria als 166 diputats i es quedaria a 10 de la majoria absoluta.
A Catalunya, l’enquesta del CIS dona la victòria a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), seguida del Partit Socialista de Catalunya (PSC). En les estimacions més optimistes del sondeig, ambdós arriben a doblar els diputats obtinguts el 2016. Els comuns serien la tercera força més votada, seguida de Junts per Catalunya i Ciutadans.