El PP presenta 40 esmenes als pressupostos de 2006

Els populars denuncien la manca d’inversió i de participació ciutadana

El grup municipal del Partit Popular ha presentat aquest matí per mitjà del seu cap, David Rovira, un total de quaranta esmenes al pressupost de l’ajuntament per al 2006. Els popular consideren que els pressupostos presentats per l’equip de govern són poc ambiciosos i continuistes, i que per tant frenen el progrés de la ciutat. “Mataró es mereix un govern amb més ambició, voluntat de capitalitat i capacitat de lideratge, cosa que no trobem en aquest equip”, ha assenyalat Rovira des de la seu de la formació a la ciutat.

El PPC ha centrat les seves crítiques als pressupostos en la manca d’inversió, posat que considera que no és l’adient per a les necessitats que presenta en aquests moments la ciutat, i en la manca de participació ciutadana -propugnada per l’equip de govern- que segons els populars “brilla per la seva absència”. Pel que fa a inversions, el cap de llista David Rovira ha afirmat que “el potencial d’inversió és molt petit, es recolza sobre la base de l’endeutament, amb el suport d’altres administracions i entitats financeres; des de l’Ajuntament es fa poc”. Per als populars les dades econòmiques i laborals són molt preocupants per la qual cosa denuncien una manca de “correlativitat clara entre les necessitats de la ciutat i les inversions previstes pel tripartit”.

Participació i promoció
Un altre punt en el que han incidit tan David Rovira com Paulí Mojedano ha estat la participació ciutadana. La formació política considera que la promoció que fa el govern sobre participació no es correspon amb la realitat i denuncien una manca de debat sobretot en matèria urbanística. “Si ens considerem participatius ho hem de ser de veritat”, va aclarir Mojedano.

Per altra banda, Rovira ha explicat que les esmenes presentades pel PP cerquen “donar una empenta” a la ciutat i una projecció exterior important, per aquesta raó reclamen al govern que sol·liciti Mataró com a Capital de la Cultura Catalana i que estudiï oportunitats per a realitzar events de tot tipus, entre d’altres propostes per a la promoció de la ciutat. Tot i no haver presentat cap esmena pel que fa a habitatge, els populars han aclarit que tot i no estar d’acord amb la política que desenvolupa el consistori aquestes esmenes es presentaran en tot cas dins el debat que properament tindrà com a protagonista el Pla d’Habitatge.

Resposta al proper Ple
Un dels temes que cuejen des de fa temps a la ciutat, l’ús de la Nau Gaudí també ha estat objecte de crítica del PP, posat que com va afirmar Mojedano creuen que l’Ajuntament ha elegit “la solució fàcil i més barata” en comptes de cercar un ús “més imaginatiu per a la creació de riquesa i generació de llocs de treball”. Respecte a aquest tema Mojedano també ha criticat les formes de l’alcalde a l’hora de donar a conèixer la noticia per considerar-la una “decisió unilateral incongruent amb el missatge del govern”. Així doncs, la política urbanística del consistori no satisfà ni a populars ni a CiU que ja va presentar una seixantena d’esmenes al PAM i als pressupostos divendres passat. En total, els populars han presentat unes quaranta esmenes emmarcades en l’àmbit cultural, sociosanitari, de seguretat i promoció de la ciutat. La resposta del govern, al proper Ple de desembre.