Jaume Graupera defensa la gestió del PMC

El president del PMC referma Rafael Milan en la direcció i afirma que les crítiques es deuen a un procés de canvi

El president del Patronat Municipal de Cultura, Jaume Graupera, ha sortit aquest matí al pas de la carta en que els treballadors del patronat denunciaven la situació actual de la institució. Graupera ha apuntat que les queixes dels funcionaris es refereixen a la direcció del patronat i no la gestió política d’aquest, i que es deuen als canvis que s’estan donant a la institució. “Els processos de canvi fan aflorar febleses que en realitat són oportunitats”, ha dit Graupera.

Els treballadors del PMC denuncien a la missiva la “falta de lideratge, de capacitat de decisió i de transparència en la planificació” així com “una falta de valoració envers el personal del PMC” que ha provocat una “desmotivació evident”. Segons el president del PMC els àmbits afectats per les reivindicacions dels funcionaris es troben en el camp de la direcció del patronat a càrrec de Rafael Milán, al qual Graupera ha refermat en el càrrec i al que ha mostrat la seva total confiança. El màxim responsable de cultura de Mataró ha valorat positivament la feina realitzada fins ara pel PMC.

Jaume Graupera ha discrepat de la imatge “degradada” que denuncien els funcionaris a la seva carta. “Estem afrontant projectes potents, noves prioritats per les quals aposten institucions importants del país”, ha afirmat Graupera, qui ha afegit les ambicioses polítiques que du a terme el PMC, són “difícils de gestionar”. Tot i així, assumint part de les crítiques de la carta, feta pública aquesta setmana, el representant d’ICV al consistori, ha afirmat que “reflexionarem i rectificarem formes i actituds” amb l’objectiu “d’arrossegar les forces” en un mateix sentit. Així mateix, Graupera ha demanat als treballadors “esforç per mantenir-se en l’àmbit que els propi”, el de l’execució de les polítiques culturals ja que és “difícil resistir-se si es vol influir en la política”. Els dirigents del PMC, negocien amb els treballadors des de fa dues setmanes, moment en el que van rebre la carta per millorar la situació al patronat.