Els CAPs de Mataró receptaran esport

La ciutat se suma al Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES) de la Generalitat

Mataró, a través de les regidories de Salut i Esport, se suma a la campanya Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES), un programa pioner posat en marxa per la Generalitat de Catalunya que recepta pràctica esportiva a través del personal sanitari dels CAP (Centres d’Atenció Primària) per millorar la qualitat de vida i prevenir l’aparició de determinades malalties. En el cas de Mataró, el Metge de l’Esport de l’Hospital formarà a metges de família i personal sanitari de les set àrees bàsiques de la ciutat, a més de ser l’encarregat de fer d’interlocutor entre els responsables del programa PAFES i el municipi així com resoldre els dubtes que puguin sorgir sobre la marxa.

La prescripció de l’activitat física es farà a través de tres canals: La recomanació de participació en l’oferta esportiva municipal mitjançant un díptic amb informació, la prescripció de rutes saludables i, com a tercera via, un programa supervisat. En aquest últim cas, des dels CAP podran derivar determinats casos al Metge de l’Esport perquè aquest els revisi medicament, avaluï l’estat del pacient i pugui formar un grup amb altres pacients. Aquests, durant 6 mesos, assistiran a dues sessions setmanals dirigides per fer alguna pràctica esportiva al Centre Municipal d’Esports El Sorrall.

Aquesta iniciativa va iniciar-se el febrer de 2009 i des d’aleshores s’han sumat un centenar de municipis de tot Catalunya. Mataró és el sisè municipi de la comarca del Maresme que s’implica en aquesta campanya.