Mascaretes obligatòries al carrer i en espais tancats a partir dels 6 anys

Hi ha excepcions com ara les activitats en les quals resulti incompatible el seu ús, com ara fer esport, i quan es pugui mantenir la distància de seguretat

  • Redacció / ACN
  • Dijous, 21 Maig 2020 09:00

Mascaretes

Des d'aquest dijous la mascareta passa a ser obligatòria a l'espai públic, en la majoria de casos, i per a les persones de més de 6 anys. El govern espanyol va publicar al BOE l'ordre aquesta l'obligatorietat de l'ús de les mascaretes, concretant que se n'haurà de portar a la via pública, en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic "sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal d'almenys dos metres". L'obligatorietat es fixa a partir dels sis anys, tot i que se'n recomana l'ús entre els tres i els cinc.

Queden fora d'aquesta obligatorietat les activitats en les quals, "per la pròpia naturalesa de les mateixes", resulti incompatible el seu ús, tot i que no concreta quines. Des de Sanitat han situat l'esport com una d'elles. L'ordre és vigent des d'aquest dijous i mentre duri l'estat d'alarma i les seves pròrrogues.

Des d'aquest dijous, i fins que acabi l'Estat d'alarma, és obligatòria "sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal d'almenys dos metres"

Mascareta Gencat

Tampoc estaran obligats a portar mascareta les persones que tinguin algun tipus de dificultat respiratòria que pugui veure's agreujada pel seu ús. No n'hauran de dur tampoc aquelles persones per a les quals estigui contraindicat per motius de salut, de discapacitat o dependència.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: