Torra fa una crida a la "responsabilitat" i la "solidaritat" per evitar un nou confinament

La patronal d'oci nocturn demana al TSJC que suspengui el tancament de locals

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 27 Juliol 2020 13:08

Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una crida aquest dilluns a la "responsabilitat" i a la "solidaritat" de la ciutadania per extremar les mesures de prevenció de la covid-19 per evitar un nou confinament.

En roda de premsa, el cap del Govern ha constatat que és el moment d'un "gran esforç col·lectiu" per evitar mesures més restrictives. Torra ha advertit que la situació de la pandèmia és "crítica" i "molt preocupant" i que el país està davant del "10 dies més importants de l'estiu".

El president ha lamentat que els joves facin trobades massives per beure alcohol al carrer i ha donat l'ordre a Interior i emplaçat a alcaldes perquè apliquin les sancions estipulades si no es respecten les mesures preventives del Govern.

La patronal d'oci nocturn demana al TSJC que suspengui el tancament de locals

La Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (Fecalon) ha presentat un recurs contenciós-administratiu contra la decisió del Govern de tancar els locals d'oci nocturn a causa de la covid-19. L'entitat considera que s'han vulnerat els drets fonamentals de llibertat d'empresa de l'art 38 de la CE, derivat del de la dignitat de les persones i el d'igualtat. Per això, com a mesura cautelar, demana al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que suspengui la resolució o, com a alternativa, que es ratifiqui el pla de contingència i mesures sanitàries presentat pel sector al Procicat.

El secretari general i portaveu jurídic, Fernando Martínez, ha explicat que "la resolució de la Generalitat és inconstitucional, i no ha seguit els tràmits preceptius com la del 17 de juliol passat per a l'àrea metropolitana de Barcelona, que va requerir la ratificació judicial, tot i que les mesures que ara s'impugnen afecten tot Catalunya i haurien d'haver acudit als tribunals, cosa que no han fet". "La norma no deixa de ser confusa i arbitrària ja que afecta províncies com Tarragona que va ser la primera en obrir les seves sales de festes i discoteques mantenint baixes taxes d'afectats per la covid-19, i no fa esment a cap municipi d'aquesta província". L'advocat també vol assenyalar que "no s'ha produït cap rebrot a Catalunya en discoteques, bars musicals o sales de festes".

La patronal vol que s'acullin les seves pretensions per poder salvar un sector empresarial que afecta més de 37.000 treballadors i més de 3.600 establiments, i ha proposat al tribunal que hi hagi un equilibri entre el compliment del dret de salut i el dret fonamental de llibertat d' empresa.