L’Aliança celebra el seu centenari als carrers de la ciutat

La mútua organitza tot un dia de festa sota el lema “Balla, canta i riu amb nosaltres”

L’Aliança, la mútua de tota la vida a Mataró celebra aquest 2009 els seus primers 100 anys de vida. Ho fa amb una nova imatge, nous aires i nous objectius i ho fa principalment oferint i obrint a tota la ciutat una celebració com la que aquest dissabte 11 prendrà els carrers del centre sota l’eslògan de ‘Balla, canta i riu amb nosaltres!’.

Es tracta d’una tarda, vespre i nit en què l’Aliança Mataró–antigament denominada Nova Aliança Mataronina– ofereix a la Plaça de Santa Anna i la de l’Ajuntament tot tipus d’activitats per a tots els públics. Que el primer centenari no se celebra cada dia i menys d’una entitat amb el pes propi i la preponderància de l’Aliança, sempre present en les vides dels mataronins i les mataronines i una entitat per naturalesa involucrada en la vida social de la ciutat.Actes diversosEls actes de celebració dels 100 anys d’Aliança Mataró es van presentar dilluns passat en una roda de premsa en què l’entitat va valorar els primer centenari i va presentar la commemoració per boca dels seus President i gerent, Manel Puigvert i Joan Calleja. Es poden diferenciar dues parts de la celebració, una primera en què el Clínic de futbol, les sardanes, el tast d’instruments i els jocs infantils prendran el protagonisme i quan sigui més tard serà quan la música serà protagonista a la Plaça de Santa Anna amb primer un concert d’havaneres del grup Barcarola i, després, del cantautor Rojas i del grup Los Pasantes, que retrà homenatge a La Movida Madrileña dels anys 80. Els diables Mansuets, de Vilassar de Mar, tancaran la festa amb un esclat final de pirotècnia.

Video de Rojas:

En el programa d’actes destaquen dues ballades de sardanes emmarcades dins els actes de Mataró, ‘Ciutat Pubilla 2009’ o un taller de cuina a càrrec de la mediàtica Àvia Remei, la cuinera més cèlebre del Maresme. Tots els actes són gratuïts i és que l’Aliança vol que dissabte sigui una festa per a tot Mataró.

El programa d’actes

17 hores. Plaça Santa AnnaBallada de sardanes amb la Cobra Jovenívola dins els actes de Ciutat Pubilla i Clínic de Futbol obert a tothom a càr­rec d’exjugadors de Barça i Espanyol.18 hores. Plaça Santa AnnaJocs infantils amb La Xarranca, circuit de karts i tallar de maquillatge. Plantada de Gegants de diferents colles geganteres de Mataró i Tastet d’Instruments a càrrec de la Casa de la Música.18:30 hores. Plaça de l'AjuntamentBalls tradicionals a càrrec de l’Esbart Dansaires d’Iluro. Dins els actes de Ciutat Pubilla.19 hores. Plaça Santa Anna Taller de Cuina amb l’Àvia Remei que cuinarà el plat del centenari. Ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Girona, també dins els actes de Ciutat Pubilla.22 hores. Plaça Santa AnnaCantada d’Havaneres amb el grup Barcarola, dins els actes de Ciutat Pubilla de la Sardana. Òbviament hi haurà rom cremat.23:30 hores. Plaça Santa Anna Concerts a càrrec de Rojas, cantautor en castellà. Concert de Los Pasantes, de la Movida Madrileña dels anys 80. Acte seguit, Esclat Final amb els Mansuets, colla de diables de Vilassar de Mar.