Imprimir aquesta pàgina

Demanen més implicació a Mossos i Policia Nacional per aturar les ocupacions

L'Alcalde sol·licita més intervenció de la policia autonòmica en seguretat a la zona d'oci nocturn del Pla d'en Boet

Ciutat 2014/2015, colaboració policia i mossosL'Ajuntament de Mataró vol que tant els Mossos d'Esquadra com la Policia Nacional s'impliquin en aturar les màfiques que ocupen pisos buits. El mateix Alcalde David Bote va utilitzar la Junta Local de Seguretat, l'òrgan en què hi ha representació de tots els cossos policials, per sol·licitar aquesta implicació.

L'Ajuntament ja té una comissió especial per a gestionar aquest fenomen de les noves ocupacions i la problemàtica que generen en matèria de seguretat i convivència i preveu crear una nova unitat de la Policia Local per tractar temàticament aquesta problemàtica. La petició de l’alcalde als Mossos d’Esquadra i el Cos Nacional de Policia és que es duguin a terme les tasques d’investigació criminal necessària i s’incrementi la pressió contra les presumptes màfies que, en alguns casos, es lucren de la necessitat d’habitatge o aprofiten immobles ocupats per a realitzar altres activitats il·lícites.

En la mateixa Junta l'Ajuntament també va demanar una major implicació dels Mossos –amb competència en seguretat ciutadana– en els dispositius de seguretat a la zona d’oci nocturn, que s’organitzen de manera conjunta amb la Policia Local.

Es disparen els atropellaments

Com és habitual, la Junta Local de Seguretat va passar revàlida estadística a tot l'any anterior. De les dades globals cal destacar un descens del 10,2% dels delictes respecte del 2015. Destaquen el descens del 30,4% dels robatoris amb força i, dins aquesta tipologia, baixen un 40,1% els robatoris amb força a l’interior de vehicle (de  1.049 a 628) i un 33,3% els robatoris amb força a domicili

Preocupa l’increment d’un 5,3% de l’accidentalitat a la ciutat (de 359 a 378 accidents), amb dues víctimes mortals l’any passat, les mateixes que en el període anterior. Els atropellaments han augmentat un 67,2% (de 61 a 102), implicant principalment les unitats turisme-vianant i el col·lectiu més afectat són les persones majors de 60 anys.