Rebuig frontal de l'AV Rocafonda al projecte de nou institut

Critiquen la ubicació, que serà "un centre de segona per a un barri de segona", que ajudarà a la guetització i que treballarà en barracons

 • Redacció
 • Dimecres, 08 Març 2017 09:21

Solar a Rocafonda

L'Associació de Veïns de Rocafonda rebutja frontalment el nou institut Les Cinc Sénies que ha de començar classes al setembre, en barracons, al solar de la Ronda de Rafael Estrany. En un extens comunicat públic, l'associació –i l'entitat Al Ouahda– consideren "un greu error la ubicació proposada, ja que està situat en l'extrem d'un barri de poca diversitat, amb dificultat d'accés i llunyania per a adolescents i joves que vinguin d'altres barris". L'AV reivindica aquest solar "per a un equipament potent de ciutat".

És en aquest punt que apunten a la Llar Cabanelles –que per testament està llegada als pobres de la ciutat– com a ubicació alternativa per Les Cinc Sénies per ser "una zona de confluència de barris per afavorir la diversitat, el coneixement mutu, la convivència entre adolescents provinents d'orígens i barris diferents". Per l'AV "és molt important i positiu que els joves de Rocafonda, força guetitzat, surtin del barri per anar a l'institut".

En el mateix comunicat, des de Rocafonda es critica que s'esculli "el solar més barat en lloc de fer servir criteris sociopedagògics" i rebutja l'estrena "en barracots" del nou IES assegurant que "el que es farà serà un aulari, no pas un institut, ja que no disposarà dels serveis mínims que ha de tenir com biblioteca, laboratori, gimnàs o sala d'actes". Per a l'associació el que es proposa és "un institut de segona categoria per a joves de segona categoria".

L'Associació de Veïns demana a Departament i Ajuntament que reconsiderin el seu acord i que busquin "una altra ubicació per al nou Institut, amb una centralitat que afavoreixi la diversitat escolar" així com "que es consensuï amb les comunitats educatives de les escoles de Rocafonda i el moviment veïnal qualsevol altra decisió". Volen "solucions dignes i no barracots" per al nou centre i convoquen una assemblea pel pròxim 31 de març, a Can Noé, on conviden especialment els pares i mares de sisè de Primària de la ciutat.

Contra el racisme
L'AV és vehement en el raonament perquè vol "que tota la ciutat de Mataró prengui seriosament el repte de la nova ciutadania, sigui de debò acollidora i entengui que és molt bo que els seus fills i filles comparteixin aula amb els fills i filles de la nova ciutadania, en una pluralitat enriquidora, en proporcions que afavoreixin l’arrelament, tant a l’escola pública com a la concertada o privada". En aquest sentit advoquen perquè "el nou institut no es faci en les condicions proposades, treballarem i lluitarem per arribar a tenir, per als nois i noies de Rocafonda, un centre educatiu de la mateixa categoria, qualitat, instal·lacions i excel·lència que tingui qualsevol altre centre de Mataró, en el qual la diversitat positiva entre fills de la riquesa i de la pobresa, de l’arrelament i de la nova ciutadania, de religions, hàbits i cultures diverses convisqui i aprengui solidàriament a bastir la Mataró del futur, lluny del racisme i la xenofòbia que, d’alguna forma, projectes com aquest fan sospitar".

6 comentaris

 • solucions i no leccions Dijous, 09 Març 2017 16:16

  A tots els veïns de Mataró que tant us agrada opinar i alliçonar fora de Muralles... Penso que és bo un nou institut, però perquè no el fem al Parc Central, al pati dels Maristes, al Solars a tocar a l'Avinguda Maresme...? Allà veuríem que passen els anys i continua una escola que tothom sap que es tancara en 5 anys perquè hi ha cosa que es diu DEMOGRAFIA.
  El Departament només vol una cosa transitòria i l'Ajutament ha caigut en la seva trampa.
  Institut Si, però no a barracons, a esquenes de les famílies, sense projecte, i NO A ROCAFONDA.

  3 5
  Informe
 • Des de Rocafonda Dijous, 09 Març 2017 09:33

  A Rocafonda falta un pla seriós. No podem seguir com estem.
  No té sentit que ara, per unes urgències escolars que duraran pocs anys, sacrifiquem un dels darrers espais del barri.
  On col·locarem el Germanes Bertomeu, amb un pati tan limitat? Quan tindrem un gran equipament de ciutat (un auditori? la seu central de l'escola de música?...) que faci venir a Rocafonda gent de tota la ciutat (i, de passada, comprovi que és un barri com un altre)? Quan tindrem una política d'habitatge social digna d'aquest nom? Quan es lluitarà realment contra l'ocupació de pisos? Quan s'abocaran diners en projectes educatius potents per a les escoles del barri?

  6 5
  Informe
 • Diversitat Dijous, 09 Març 2017 05:25

  Que metan en sus casas a la diversidad, a ver si les agrada tanto.

  5 4
  Informe
 • x Dimecres, 08 Març 2017 13:02

  Que "cansinos" sempre amb el mateix tema, mai contents i sempre intentant que la seva manera de veure les coses sigui si o si la dels demes, perque tothom ha de veure enriquidora la diversitat? perque no deixen que cadascu vegi les coses com vulgui sense imposar una determinada?...sigui el tema que sigui ha de sortir una visio politica y social determinada, sigui un institut o una paella.

  11 13
  Informe
 • Martin M. Dimecres, 08 Març 2017 12:39

  La Sra Majó, com sempre al davant de tota la disbauxa veïnal, demanant porta per porta i suplicant la signatura als veïns de Rocafonda. Classistes alguns altres i ho seran tota la vida. Mòduls, que no barracons, fins que es comenci a construir. Si voleu agafem tots pic i pala, l'animo Sra Tona. O disposa vostè d'algún solar per cedir a l'Ajuntament? Vostè mateixa, i d'altres als que anomeno anteriorment són els que cataloguen al barri com a abocador social, brossa... fa vergonya com vostès mateixos es treuen la màscara. Que ha de fer la Sra Majó i su sequito? Doncs tirar enlaire la feina dels que estan gobernant ara, que han aconseguit el que fa anys reivindiquen d'altres i no ha hagut manera possible de fer-ho realitat. Animo a aquesta oposició a seguir abocant brossa per la boca, perque d'alguna manera s'ha de justificar el seu sou. Endevant gobern de ciutat, tot és enveja i es manifesta amb les males arts.

  14 12 Aquest comentari ha estat reportat a la redacció i serà revisat.
  Informe
 • Tona Dimecres, 08 Març 2017 11:47

  Bravo pels veïns! Això és tenir seny i veure les coses tal i com són, i no posar tres barracons miserables i dir-ne institut de qualitat i potent. Vergonya d'ajuntament. Total, d'aquí a pocs anys aquest insti no caldrà perquè ja ha baixat moltíssim la natalitat :(
  Tota la brossa, a Rocafonda, total ja és l'abocador social de Mataró. I així ho ha volgut sempre l'ajuntament. Vergonyós, classista, segregador i penós, aquest govern.

  13 14 Aquest comentari ha estat reportat a la redacció i serà revisat.
  Informe

Publiqueu un comentari!

Advertència de privacitat i condicions generals d'ús.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: