Imprimir aquesta pàgina

L'Ajuntament contracta un centenar d'aturats

35 dels contractes són d'una durada d'un any i, la resta, de 6 mesos

Ciutat 2017, tot empenta-autoocupació

L’Ajuntament de Mataró s'ha proposat contribuir en l'ocupació dels mataronins contractant 107 persones en un pla d’ocupació gràcies al Programa Treball i Formació PANP-RMI-DONA 2017. Aquest programa està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu i es proposa fomentar la inserció laboral de persones que estan en situació d’atur. 35 dels contractes tenen una durada d’un any i, la resta, tenen una durada de 6 mesos.

Els beneficiaris

El centenar de seleccionats no només es trobaven a l'atur, sinó que també havien exhaurit la prestació per desocupació o el subsidi i no cobraven cap prestació. Dels contractes de 12 mesos se n’han pogut beneficiar aquelles persones de més de 55 anys que no tenien prou temps cotitzat per poder sol·licitar una pensió de jubilació, prioritàriament. S’han prioritzat les persones de més de 45 anys, dones amb càrregues familiars, persones amb discapacitat o persones en situació d’esgotar la RMI.

Totes les persones participants en el procés de selecció han estat derivades des de l'Oficina de Treball del Servei d'Ocupació de Catalunya i, entre d’altres, reunien el requisit de trobar-se inscrit en les oficines del SOC.

Treball i Formació

L’Ajuntament, a través del programa Treball i Formació, ofereix un contracte laboral per a la realització de treballs d’interès públic i de caràcter social. Els perfils professionals dels contractats estan distribuïts al voltant de la construcció, la jardineria, personal de serveis i d'administració, etc. L'objectiu d’aquest programa és afavorir la inserció laboral i millorar l’ocupabilitat de les persones en situació d’atur. El programa també garanteix a les persones participants fins a 150 hores de formació professionalitzadora durant la seva jornada.