La PAC vol solucions pel problema de l’habitatge a Mataró

Consideren que el govern no porta a terme mesures per combatre les limitacions d’accés a l’habitatge, així com els preus excessivament alts

  • Laia Mulà
  • Dimarts, 13 Febrer 2018 12:41

Roda de premsa de la P.A.C.

La Plataforma d’Afectats per la Crisi (PAC) ha emès un comunicat públic mostrant la seva preocupació davant el que consideren un greu problema de l’habitatge i davant el silenci de les administracions públiques, que diuen que no fan res per solucionar-ho. És per això que exigeixen diverses mesures com la planificació d’un pack d’habitatges de lloguer de les que disposi l’Ajuntament, que aquest inverteixi 3 milions d’euros per comprar pisos i que, seguidament, cedeixi el seu ús als que necessitin un habitatge social. També exigeixen que les taules d’emergència siguin més curtes perquè tarden molts mesos a ajudar famílies que han perdut habitatge i demanen que els regidors del govern es reuneixin amb la PAC per fer-los arribar la seva demanda i resoldre el problema.

Han informat que, després d’estudiar com viuen nombroses famílies de Mataró, han detectat que moltes d’elles lloguen pisos que no són habitables i que tenen moltes mancances. D’altres, a més, directament no disposen d’accés a l’habitatge.

Un estudi del lloguer

Des de la PAC han fet un estudi dels anuncis d’habitatge de les revistes de tirada municipal i han detectat que els preus han augmentat de manera molt destacada. “Abans podies trobar pisos de lloguer per 500 euros, mentre que ara tots valen entre 750 i més de 1.000 euros”, ha explicat Maia Sedano en la roda de premsa de la PAC. Alerten que el ciutadà amb un sou mig haurà d’invertir el 70% del seu sou al pis de lloguer i que, per tant, la crisi sacsejarà més famílies. A més, denuncien que aquestes persones no podran optar a lloguer social i a ajudes de lloguer.

Un govern sense solucions

Critiquen, a més, la inactivitat del govern municipal del PSC davant l’emergència. Aquest dijous està prevista l’aprovació dels pressupostos del 2018, els quals no inclouen una planificació adequada davant aquest problema segons la PAC. Critiquen també que el Pla Local per l’Habitatge de Mataró no s’actualitza des del 2005 i que l’Observatori Municipal de l’Habitatge tampoc s’ha actualitzat des del gener de 2015. És per tot això, que aquest dijous dia 15 de febrer convoquen des de la PAC una concentració davant de l’Ajuntament a les 19h, coincidint amb l'inici del ple per a l’aprovació pressupostària.