Imprimir aquesta pàgina

Més de 100.000 turistes a Mataró

La ciutat va superar aquest llindar per primer cop el 2017, amb un 56 per cent d’estrangers

Oficina Turisme

L’aposta mataronina pel turisme va reeixint. Els hotels i el càmping de la ciutat van superar per primera vegada a la història el llindar dels 100.000 turistes. Concretament, es van allotjar als establiments de la ciutat 102.677 visitants (un 16,7 % més que el 2016), el 56 % dels quals són estrangers i el 44 % espanyols. Pel que fa al nombre de persones que s’han dirigit als dos punts d’informació turística de la ciutat, ha augmentat en un 26,7 %. 

L’Oficina de Turisme de l’Ajuntament va atendre 8.934 visitants i, el nou punt habilitat a la Nau Cabot i Barba durant els mesos de juliol i agost, en va atendre 3.271. Pel que fa a la procedència, el 35 % de visitants atesos són estrangers, percentatge que s’enfila fins al 70 % en el cas de Cabot i Barba. Pel que fa a la procedència del públic estranger, un 41 % són francesos; un 17 % del Regne Unit i un 10 % d’Alemanya.  

Conjunt dels Dolors

Truisme cultural, el reclam

Les principals motivacions per segments són el turisme cultural (52 %) i les compres (18 %). Les rutes i visites guiades han registrat 8.970 usuaris, que les han valorades amb un 9,47 sobre 10. De fet, la cartera de rutes i visites guiades és el principal punt d’interès (19 %), seguit de la Capella dels Dolors (9 %). Les rutes audioguiades han registrat 808 usuaris.

A Alemanya a la recerca de nous turistes

Mataró es promociona de forma directa per primera vegada a Alemanya a la recerca de nous turistes. Si bé prèviament la ciutat maresmenca havia participat en la fira ITB de Berlín sota el paraigua de la Diputació de Barcelona, aquesta vegada ha participat en un workshop amb una trentena d’agències de viatge i tour operadors que té lloc a Köln, a Colònia. La ciutat participa en aquesta acció directa juntament amb altres destinacions turístiques de la demarcació de Barcelona i sota la Gerència de Serveis de Turisme. Prèviament, la ciutat havia promocionat la seva oferta a altres països com Holanda, Bèlgica, Rússia, Bulgària i França.

Al mateix temps, durant els mesos de maig i juny, Mataró es promociona a esdeveniments sectorials estatals com la Fira Expovacaciones de Bilbao, el Mercat d’Escapades de Barcelona i la nova Family Experience de Girona, entre altres. Durant el 2017, la ciutat va superar per primer cop el llindar dels 100.000 turistes, el 56% dels quals van ser estrangers.