Imprimir aquesta pàgina

Quina és la situació actual de l’economia social i solidària al Maresme?

El passat dimecres 4 de Juliol es va celebrar la “II Taula Territorial de l’Economia Social i Solidària del Maresme”

Ciutat 2017/2018, COOPERADORSUna taula organitzada per l’Ateneu Cooperatiu del Maresme, on diversos agents del territori vinculats al cooperativisme, l’administració pública i la ciutadania es varen reunir per definir la situació actual de l’economia social al territori en una dinàmica de treball conjunt. A més, la vintena de participants també van poder valorar la feina realitzada per l’Ateneu Cooperatiu del Maresme i idear l’itinerari que ha de seguir aquest projecte de cara l’any 2019.

Sobre l’estat de l’economia social i solidària al Maresme, els participants van destacar que les cooperatives del Maresme són referents al territori català amb projectes consolidats i en funcionament, tot i que hi ha una manca de presència d’aquestes iniciatives en sectors econòmics rellevants per la comarca com: el turisme, l'hostaleria i la indústria.

Destaca també l’interès per aprofitar l’Impuls tecnològic i de coneixement, que produeix la presència de centres universitaris i de formació professional a la comarca.

La descentralització, bona
Respecte a l’anàlisi de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme, els assistents destaquen positivament la descentralització del servei que s’ha aconseguit en l’edició d’enguany amb l’obertura de gairebé una desena de punts d’atenció a diverses poblacions de la comarca. En contra, destaquen les dificultats per arribar a nous col·lectius i la necessitat d’arribar-hi en l’edició del 2019.

El ressorgiment dels valors cívics, la memòria cooperativa, la situació política actual, les dualitats territorials de la comarca i molts altres temes, varen ser tractats en aquesta segona edició.