Cerdanyola: Les dades, sobre la taula

El barri representa un quart de la població de Mataró, és més jove que la mitjana i concentra força atur

  • Redacció
  • Dilluns, 22 Octubre 2018 09:14

Ciutat 2017/2018, casal pisos cerdanyola
Cerdanyola és un dels barris més grans de Mataró, amb una població de 30.826 habitants a dia 1 de gener del 2017, un 24,43% de la població total de la ciutat, el segon barri més poblat després de l’Eixample. Té una població més jove que la de la resta de la ciutat, i un 22,70% dels veïns han nascut en altres països (en algunes zones del sud de Cerdanyola aquesta proporció supera el 40%).

Pros  i contres

Les dades socioeconòmiques de Cerdanyola indiquen que és una de les zones més desafavorides de Mataró: concentra la major quantitat de rendes baixes de la ciutat, té la taxa d’atur més elevada, la seva població té un dels nivells de formació més baixos, un volum considerable d’edificis amb patologies, etc.
Però també compta amb potencialitats per ajudar a transformar les desigualtats del territori: és el segon barri amb més establiments comercials; hi ha nombrosos recursos socioeducatius presents al barri; té zones verdes, equipaments esportius i juvenils per potenciar; molta diversitat cultural i de moviment associatiu, i sentiment de pertinença.Ciutat 2017/2018, casal pisos cerdanyola

Un pla especial

Cerdanyola compta amb un Pla d’actuació integral aprovat que defineix els eixos i línies de treball a executar inicialment durant el període 2018-2023 per millorar el barri. El document és fruit del treball conjunt amb la taula de treball amb representants de la zona.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: